Bejelentkezés

Vonalkódos karszalag

Az ANY Biztonsági Nyomda teljes körű megoldást kínál a kórházak számára a biztonságos betegazonosításhoz.

Az új betegazonosító rendszer a beteg csuklójára erősített vonalkódos karszalag segítségével működik, amely speciális vízálló papírból készül, és csak ollóval távolítható el. A karszalagról a „személyre szabott” vonalkód a betegfelvételnél nyomtatható úgy, hogy egyidejűleg a központi nyilvántartásba is bekerül. A beteg karszalagjáról minden egyes vizsgálat (röntgen, CT, vérvizsgálat stb.) során egy vonalkód-leolvasó készülék segítségével leolvasható a vonalkód. Ezután a számítógépes háttérrendszerhez kapcsolt egyszerű etikett nyomtató segítségével a rendszerből kapott adatokkal kibővített egyedi vonalkód öntapadó címkére nyomtatható, és a leletre ragasztható.

A vonalkóddal ellátott karszalag a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést, a kórlapon szereplő egyes személyes adatok, vizsgálati eredmények a karszalagon kódolt formában szerepelnek, a leletekre is elegendő a beteg neve mellett a vonalkódjával ellátott matricát ragasztani vagy azzal együtt kinyomtatni. Az azonosító rendszer nem egy új módszer teljes körű kiépítését jelenti, hanem elegendő hozzá a kórház jelenleg is használt egyedi azonosító rendszerének kibővítése.

A Nyomda által gyártott speciális anyagból készült karszalagok megrendelhetők nyomatlanul, leporellóban, így azokra a betegfelvétel során a beteghez rendelt vonalkód illetve egyéb szükséges információk egy mátrix nyomtató segítségével rányomtathatók. A karszalagokat igény szerint 4 színnel nyomva, vonalkóddal ellátva, vágva is szállítjuk.

Vonalkóddal ellátott betegazonosító karszalag