Okmánynyomtatók

Az ANY Biztonsági Nyomda Okmánybiztonsági Laboratóriuma több éve foglalkozik a normál kereskedelmi forgalomban is hozzáférhető irodai nyomtatókkal kompatibilis, de speciális biztonsági jelzőanyagot tartalmazó festékek kifejlesztésével és előállításával. Az ilyen típusú festékekkel üzemelő nyomtatók nagy előnye, hogy a printelt szövegnyomatok eredetisége, illetve a bennük utólagosan bárki által elkövetett tartalmi hamisítások ténye egyértelműen kimutatható. A termékcsalád alkalmazása elsősorban helyi kitöltésű okmányok, szerződések, bizonylatok, tanúsítványok, nyilatkozatok, igazolások elkészítésénél javasolt, mivel vitás esetekben nagymértékben megkönnyíti az így elkészített hivatalos dokumentumok eredetiségének gyors és egyértelmű szakértői megítélését. A termék ötvözi a kereskedelmi nyomtatók alacsony árfekvését és a speciáls printerek biztonságát. A festékek gyártásához a legkorszerűbb technológiai eszközöket és eljárásokat használjuk, amelyek lehetővé teszik a nanométeres mérettartományba tartozó pigmentek előállítását, festékrendszerek kialakítását és azok ink-jet és lézer okmánynyomtatókban történő alkalmazását.

Alkalmazási területek, felhasználási lehetőségek

Ink-jet okmánynyomtató

  • elsősorban papír alapanyagú okmányok számára
  • a megszemélyesített adatokon utólagosan elkövetett hamisítások ténye UV fény alatt kimutatható
  • helyszíni kitöltésű útlevelek, okmányok, bizonylatok, tanúsítványok, igazolások számára alkalmas
Lézer okmánynyomtató

  • papírszerű, pl. Neobond okmányok decentralizált megszemélyesítéséhez
  • a megszemélyesítés után az adatok laminálással védettek
  • látható és UV pigmenteket is tartalmazó tónerrel is képes megszemélyesíteni

Az okmánynyomtatók által megszemélyesített nyomat eredeti képe UV lámpa alatt azonosítható

Okmánynyomtatók
Okmánynyomtatók

A nyomatok könnyen ellenőrizhetőek UV lámpák és speciális eszközök segítségével. Minden írott szöveg látható marad, még ha a látható színét el is tüntették a szövegnek, vagy újraírták a papíron. Ez a termékkör részben kereskedelmi forgalomban elérhető eszközöket tartalmaz, így a költségszintje jóval alacsonyabb más biztonsági megszemélyesítő rendszerekéhez képest. A tonereket több típusú nyomtatóhoz tudjuk szállítani.

Megrendelőlap anyakönyvi nyomtató feltöltéséhez

Biztonsági bélyegzőpárna-festék

Vállaljuk vizes bázisú, papír nyomathordozókon alkalmazható, színtelen és színes, színezékes és pigmentes, egyedi biztonsági bélyegzőpárna-festékek kifejlesztését kézi bélyegzőkhöz és önfestékező bélyegző-készülékekhez egyaránt. Igény esetén lézergravírozott gumilappal ellátott, Trodat típusú bélyegzők szállítására is készek vagyunk.

A biztonsági párnafestékeket és bélyegzőket magánszemélyek részére, továbbá meghatározott éves mennyiség alatt nem forgalmazzuk.

Okmánynyomtatók
Okmánynyomtatók

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak!

Kapcsolat
Prospektusaink megtekintése