Mobil ellenőrző eszközök és megoldások

Az okmányokat, biztonsági címkéket, adó- és zárjegyeket a leggyakrabban terepen ellenőrzik, így a Nyomda ellenőrzőeszköz portfóliója a mobil, kézi eszközökre fókuszál. Fontos elvárás, hogy a biztonsági elemek mellett a megszemélyesítési információkat is ellenőrizni lehessen. Az okmányokon lévő adatok kódolva, vonalkód vagy adatmátrix formájában kerülnek a címkékre. Ezeket az adatokat szabad szemmel látható vagy nem látható festékekkel tudjuk nyomtatni. A megszemélyesítés UV vagy IR festékekkel is történhet a fokozottan védett információk hamisításának megakadályozása érdekében. A megszemélyesítés során felhasznált speciális festékek és adalékok jellemzőitől függően, a Nyomda különböző típusú vizsgáló eszközöket ill. komplex megoldásokat kínál.

Az okmányellenőrzés folyamata

 • okmánybiztonsági tervezés
 • biztonsági nyomtatás, megszemélyesítés
 • ellenőrzés, adatbeolvasás
 • adatelemzés

Teljes körű szolgáltatás

Az Ügyfél igényeinek megfelelő okmány előállítása a hagyományos nyomdaipari és okmánybiztonsági nyomtatási technológiák (ofszet, intaglió, szitanyomtatás) kombinációjának alkalmazásával történik.

Hagyományos megszemélyesítési technológiák mellett, a Nyomda által fejlesztett biztonsági ink-jet és lézer okmánynyomtatók alkalmazását teszi lehetővé az egyedi igényeknek megfelelően.

A háttérrendszerhez kapcsolt ellenőrző eszközök használata lehetővé teszi az adatok beolvasását egy biztonságos, zárt csatornán keresztül. Az adatok a továbbiakban kielemezhetők, értékelhetők.

A Társaság készen áll az Ügyfél igényeire szabott informatikai háttérrendszer kidolgozására és üzemeltetésére, amellyel az okmányellenőrző berendezésekkel beolvasott adatok tovább elemezhetők.

Legújabb fejlesztés: RADir+ mini és Scan mobil alkalmazás

RADir+ mini ellenőrző eszköz

ANY RADir + mini ellenőrző eszköz képes a biztonsági címkén lévő, szabad szemmel látható és nem látható, infravörös festékkel nyomtatott vonalkódok, adatmátrixok beolvasására és Bluethooth kapcsolaton történő továbbküldésére. Kisméretű, vezeték nélküli, kétdimenziós kód olvasó készülék kiemelt tulajdonságai:

 • alkalmas 1D és 2D kódok olvasására batch vagy online Bluetooth üzemmódban
 • hosszú akkumulátor üzemidővel rendelkezik online kb. 10 óra, az akkumulátor cserélhető.
 • kis méretű, könnyű (93 gr), egyszerűen zsebben vagy szíjon hordozható

 • robusztus kivitelű, kibír többszöri leejtést 1.5 m magasból is kemény felületre
 • Infravörös megvilágító fényforrással rendelkezik
Okmánybiztonsági ellenőrző eszközök

Scan app

A Scan white label mobilalkalmazás, mely a megrendelő igényeinek megfelelően testre szabható. A mobilalkalmazás Bluetooth kapcsolaton keresztül közvetlenül az ANY RADir+ mini eszköztől kapja a leolvasott, szabad szemmel és a mobiltelefon kamerájával nem olvasható címke azonosítóját, az alkalmazás segítségével a felhasználók:

 • információt szerezhetnek a címkéről és a termékről (életút: időpont, állapot, lokáció, a műveletet végző felhasználó adatai)

 • megadhatják a címke és a termék aktuális pozícióját, felhasználva a telefon helymeghatározási adatait

 • rögzíthetik a címke és a termék állapotát, bejelenthetik a sérült címkét vagy terméket
Adó- és zárjegygyártás

VerifIR – Ellenőrzési folyamat IR fluoreszcenciával

Magas biztonsági igényű dokumentumok alapnyomatának eredetiségének megállapítására fejlesztette ki a Társaság a VerifIR készüléket, amely egy másodfokú biztonsági eszköz (pl. fluoreszkáló ofszet festék) alkalmazásának egyszerűségét kombinálja, egy harmadik (laboratóriumi) szintű eszköz biztonságával. A vevőspecifikus festékellenőrző rendszer kialakítását a nagy számban előállítható, egymástól különböző festékek teszik lehetővé. Az adott vevőnek szállítandó festék minden egyes szállítmányban szigorúan azonos, specifikus összetételben tartalmazza a biztonsági anyagokat és minden egyéb alkotóelemet. Ezekre a speciális biztonsági elemekre reagál a VerifIR berendezésünk. A VerifIR berendezés úgy lesz beállítva, hogy csak az adott ügyfél  számára kinyomtatott biztonsági okmányokhoz használt festékek ellenőrzésekor adjon pozitív választ.

TrueFace – offline képellenőrzés

Hamisítás szempontjából az okmányok leggyengébb láncszemének általában az azonosításra szolgáló fénykép számít. A bűnözők az elmúlt években számtalan módszert kidolgoztak a fénykép módosítására, manipulálására. Az ANY Biztonsági Nyomda matematikai alapokra épülő fénykép-biztosítási megoldása, a TrueFace, nemcsak az okmánygyártók számára kínál magas szintű védelmet, hanem a különböző fénykép-hamisítási eljárásoknak is hadat üzen. A fényképcsere elleni védelmi megoldás rendkívül egyszerű elképzelésen alapul, mely szerint a dokumentum tulajdonosának arcképéről megszemélyesítés előtt egy generáló algoritmus felhasználásával készül egy kódsorozat, egy ún. digitális nyomat. A dokumentum megszemélyesítésekor ez a kódsorozat titkosítva, a többi adattal együtt egy lépésben kerül a kártyára az emberi szem számára nem látható formában. Az ellenőrzés során akár offline kapcsolat mellett megtörténhet a fénykép és a kódolt adott információinak összevetése, ellenőrzése.

Kézi ellenőrző eszközök

Okmánybiztonsági ellenőrző eszközökA mobil készülékek ellenőrzési lehetőségei megközelítik az asztali gépek tudását, ezért a legkülönbözőbb felhasználói körök részéről tarthatnak érdeklődésre számot. Négyféle, különböző funkciókkal gyártott Horus berendezés akár övre is csatolható. Jellemző tulajdonságaik közül a 10x nagyítást, mono-, bi-, és trifluoreszcens festékek ellenőrzésére szolgáló UV lámpát és anti-Stokes hatás vizsgálatához szükséges infravörös diódát emeljük ki. A Horus kézi készülékek segítségével terepen is hatékonyan ellenőrizhetők a különböző okmányok biztonsági elemei, valamint könnyebben kiszűrhetők a hamisítványok.

Okmánybiztonsági ellenőrző eszközökA RADIR speciális jelölő anyag kimutatására szolgáló, akkumulátoros táplálású kézi mérőeszköz. A készülék infravörös fénnyel gerjesztett anyagok fény válaszát méri és értékeli. A készülék alkalmas különféle hordozókba – például papír, szövet, műanyag, szilárd vagy folyékony festék, stb. – kevert jelölő anyag kimutatására, akár üvegen vagy átlátszó műanyagon keresztül is detektálni a jelölő anyag jelenlétét. A készülék egy adott érzékenységgel rendelkezik, így a jelölő anyag észlelhetőségét illetve az észlelési távolságot a jelölő anyag mennyisége befolyásolja.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel válaszolnak!

Kapcsolat
Prospektusaink megtekintése