Bejelentkezés

Okmánygyártás és -megszemélyesítés

A XXI. században az okmányrendszerek új kihívásokkal szembesültek. A növekvő mobilitás megköveteli a személyazonosítás technológiájának fejlődését, így az alapdokumentum és a megszemélyesítés védelmén túl innovatív biztonsági technológiák alkalmazása vált, és válik szükségessé. Az ANY Biztonsági Nyomda az okmányok és biztonsági nyomtatványok gyártásán túl komplex védelmi koncepció kialakítására is képes. Ezen túlmenően készen áll decentralizált okmánymegszemélyesítő rendszerek telepítésére a szükséges egyedi fejlesztésű biztonsági tinták, nanofestékek szállításától az okmányok ellenőrzéséhez szükséges berendezéseken át az informatikai megoldások szállításáig. Ezen rendszerek alkalmasak irodai környezetben a forgalmi engedély, a vállalkozói igazolvány, a lakcímkártya és az anyakönyvi kivonat biztonságos előállítására.

Az ANY Biztonsági Nyomda köszönhetően 150 éves biztonsági nyomtatványok területén szerzett tapasztalatának, tevékeny szerepet vállalt a magyar rendszerváltás utáni sikeres okmányreformban. A technológiák és a nemzetközi követelmények azonban a biztonsági koncepciók átalakításának szükségességét vetítik előre. A társadalmi elvárások és az államok közötti együttműködéseket szem előtt tartva, a Társaság olyan okmánymegoldásokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek az érvényben lévő standardoknak és interoperábilis működésre képesek. A nemzetközi szabványok alapján, a Nyomda által fejlesztett ún. E-ID kártyák lehetővé teszik az elektronikus azonosítást, hitelesítést és aláírást, miközben ezen okmányok tökéletesen tudnak alkalmazkodni az adott állam egyedi közigazgatási és adatvédelmi rendszeréhez.

A többek között a hazai útlevélben alkalmazott chiptechnológiával mód nyílik a legmodernebb biometrikus azonosítók azonosítási rendszerbe történő beépítésére. Az okmányok ennek megfelelően láthatóan elsősorban az e-okmányok irányába fejlődnek. Ahogy a rendszerváltást követően a kártyalapú okmányok és a lézergravírozásos technológia terén, úgy a 3. évezredben az e-dokumentumok terén is élen jár az ANY Biztonsági Nyomda. A Társaság okmánybiztonsági laboratóriumában folyó fejlesztések révén világszínvonalú megoldásokat kínálunk mind az elektronikus személyazonosítás, mind a biometrián alapuló technológiák tekintetében.

Referenciák

A társaság biztonságtechnikai és műanyagkártya technológiai képességeit olyan referenciák bizonyítják, mint a magyarországi okmányreform keretében kiadott – a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő – konzorciumban gyártott személyi igazolvány, vezetői engedély, gépjármű törzskönyv, továbbá számos közlekedési kártya gyártása, informatikai előkészítése, és nem utolsó sorban az Európai Uniós előírásoknak megfelelő biometrikus magyar útlevél.