Az Állami Nyomda Nyrt. Igazgatósága a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. március 30-i közgyűlési előterjesztéseit. Az Igazgatóság az Állami Nyomda csoport 2006. évi 1060 millió Ft-os mérleg szerinti eredményéből 744 millió Ft, részvényenként 501 Ft osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

Az Állami Nyomda tőzsdei bevezetésekor a Társaság vezetése kiemelt célként többek között a regionális növekedést jelölte meg. Az elmúlt évben a csoport export árbevételének aránya megháromszorozódott, 2006-ban meghaladta a 12%-ot. A csoport szintű 1,06 milliárd Ft mérleg szerinti eredmény alapján számított, egy részvényre jutó eredmény (EPS) 716 Ft. Az Igazgatóság által korábban meghatározott osztalékpolitika szerint, az elért nyereség maximum 80 százalékának megfelelő osztalék kifizetésére tehet javaslatot. A Társaság az Igazgatóság előterjesztése szerint, 2007. május 15-én kezdené meg az osztalék kifizetését, amelynek mértéke az EPS 70%-a.

Az Igazgatóság ebben az évben egyhangúlag döntött arról, hogy a Társaság folytassa a regionális növekedést, és ezzel összhangban alakítja ki jövőbeni osztalékpolitikáját. Az osztalék kifizetés mértékének meghatározása során mindenkor figyelembe veszi hogy egyes későbbi akvizíciók végrehajtása, valamint hosszú távon az export arány mértékének 40%-os elérése milyen finanszírozási igényeket jelent.

Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes elmondta: „Az elmúlt évek fejlesztései, a 2006. évi eredmények és a piaci előrejelzések alapján a Társaság számára adottak a további növekedés feltételei. Ezt igazolja a felsővezetők között február 12-én létrejött Részvényesi Megállapodás is, amely 3 évig vagy 13 000 Ft-os részvényárfolyam eléréséig tart. Véleményünk szerint az Állami Nyomda papírjai nemzetközi összehasonlításban jelenleg 30-40%-os diszkonttal forognak a parketten. Ezek alapján bízunk abban, hogy a piac a részvényt a jövőben nem elsősorban osztalék, hanem növekedési papírként árazza majd.”

További információk:
Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes Telefon: 4311 222

Közgyűlési előterjesztés
Éves beszámoló
IFRS Konszolidált beszámoló
Alapszabály módosítás
Felelős Vállalatirányítási Nyilatkozat

Állami Nyomda Nyrt.
Igazgatósága

Letöltések