Az Igazgatóság elnöke a Közgyűlésen bejelentette, hogy a Társaság vezérigazgatói posztját 2008. május elsejétől Zsámboki Gábor tölti be. A korábbi vezérigazgató Gyergyák György, az Igazgatóság elnök-helyetteseként továbbra is segíti a Társaság munkáját. Az Állami Nyomda Nyrt. közgyűlése támogatta az Igazgatóság stratégiai fontosságú előterjesztéseit. A részvényesek elfogadták a 401 Ft-os osztalékjavaslatot, a „B” és „C” sorozatú dolgozói részvények átalakítását, a törzsrészvények 1:10 arányú felosztását, és egyetértésüket fejezték ki a részvényopciós program irányelveivel.

Az Állami Nyomda 2008. április 28-i közgyűlése elfogadta a 13,5 milliárd Ft konszolidált nettó árbevételt, valamint 1158 millió Ft konszolidált mérleg szerinti eredményt tartalmazó beszámolót, illetve a Felügyelő Bizottság, valamint a könyvvizsgáló jelentését. A részvényesek a további növekedés, illetve a jövőbeni akvizíciók figyelembe vételével jóváhagyták a 401 Ft-os részvényenkénti osztalékjavaslatot, amelynek kifizetését a saját részvényre vonatkozó osztalék arányos felosztását is beleértve, az Állami Nyomda 2008. május 21-én kezdi meg. A közgyűlés megszavazta a „B” és „C” sorozatú dolgozói részvények „A” sorozatú törzsrészvényekké történő átalakítását, valamint tőzsdei bevezetését. A részvényesek támogatták az Igazgatóság „stock split”-re vonatkozó javaslatát is. Ennek értelmében a törzsrészvények névértékét a darabszámuk arányos növelése mellett, 1:10 arányban osztja fel a Társaság. A Közgyűlés támogatta az Igazgatóság által a további növekedés érdekében javasolt részvényopciós program irányelveit és felhatalmazást adott további sajátrészvény vásárlásra. A 2011-ig szóló opciós program irányelvei szerint, 80 000 db részvény kerül kiosztásra az Igazgatóság által meghatározott menedzsment tagoknak. Az opciós részvények három részletben lesznek lehívhatók: amennyiben a részvényárfolyam tartósan eléri a 1800, a 2100 illetve a 2500 Ft-os szintet (splitet követő részvényárfolyam szerint).

Az Igazgatóság elnöke, Dr. Erdős Ákos bejelentette, hogy Gyergyák György vezérigazgató visszavonul az operatív ügyektől, azonban megtartva Igazgatóságban betöltött pozícióját, továbbra is elnök-helyettesként segíti a Társaság munkáját. Az Igazgatóság 2008. május elsejével Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettest nevezte ki az Állami Nyomda vezérigazgatójának.

„Az Állami Nyomda 157 éves történetének kiemelkedő időszaka volt az elmúlt közel másfél évtized. Gyergyák György vezetése alatt, az Állami Nyomda Közép-Kelet-Európa biztonsági nyomdaiparának második legnagyobb árbevételű cégévé vált. Gyergyák György kivételesen tehetséges, a céghez, a részvényesekhez, a munkatársakhoz töretlenül lojális, innovatív személyiség, az elmúlt két évtized legsikeresebb menedzsere a nyomdaiparban. Ő döntött úgy, hogy a csúcson kell abbahagyni, másfél évtized stressz és feszített munkatempó után nyugodtabb időszakra vágyik. Az új vezérigazgató, Zsámboki Gábor tizedik éve tagja az Állami Nyomda menedzsmentjének, kezdetben a kereskedelmi és a marketing terület vezetője volt, az elmúlt időszakban pedig újabb és újabb területeket felügyelve, tudatosan készülhetett az elsőszámú vezető feladatára. Eddigi eredményei, tapasztalatai garanciát jelentenek a stratégia folytatására a további sikerekre.” – mondta Dr. Erdős Ákos, az Állami Nyomda Igazgatóságának elnöke.

Állami Nyomda Nyrt.

Háttéranyag

Gyergyák György (59) – 1994 óta az Igazgatóság tagja, 2005. szeptember 22. óta az Igazgatóság elnök-helyettese. 1977-ben könnyűipari üzemmérnöki, 1987-ben könnyűipari gazdasági szaküzemmérnöki diplomát szerzett. 1967 és 1985 között az Athenaeum Nyomdában művezető, majd kereskedelemszervező. 1985 és 1994 között a SZÜV Nyomda igazgató-helyettese volt. 1994 óta az Állami Nyomda vezérigazgatója. 2008-ban a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség életműdíjjal jutalmazta több évtizedes szakmai tevékenységét.

Zsámboki Gábor (45) – 2005 óta az Igazgatóság tagja. A Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán 1984-ben szerzett üzemmérnöki diplomát, majd 1992-ben szakközgazdászként végzett a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán. 1985-től a Magyar Posta Nemzetközi Távbeszélő Központjának, majd 1988-tól a Belföldi és Nemzetközi Távbeszélő Központjának vezetője. 1991-1994 között a Matáv Rt marketing osztályvezetője. 1995-1999-ig marketing kommunikációs vezető és reklámfőnök a Matáv Rt. vezérigazgatóságán. 1999 óta az Állami Nyomda kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese, 2007-től a Társaság általános vezérigazgató-helyettese.

Letöltések