Spanyolországban negyedik alkalommal hirdették meg a Nexofil nemzetközi bélyegszépségversenyt. A lehetséges tizenegy kategóriából, a Magyar Posta által nevezett, és az ANY Biztonsági Nyomda által gyártott bélyegek három kategóriában is dobogós helyezést értek el.

A szakmai zsűri döntése nyomán a „Világ legjobb ofszeteljárással nyomtatott bélyege” kategóriában az Országok, városok c. bélyegkisív első helyezést ért el. Az egyedi ábrázolásmóddal készített bélyeget az Európai Unió tagországainak látványosságai, jellegzetességei mellett az egyes országokra jellemző építészeti és design elemek teszik színesebbé. Izgalmas felfedezőtúra, karosszékes körutazás vár mindazokra, akik az Országok, városok bélyegkisívet tüzetesen, bélyegnagyítóval vizsgálják át.

Az 5 éves Magyarország Alaptörvénye c. felülnyomott, speciális bélyegblokk „A világ legjobb luxus bélyege” kategóriában második helyezést kapott. A bélyegblokk dombor technikával, huszonhárom karátos aranyfóliával és ofszetnyomással készült. UV-fénybe helyezve a „Legyen béke, szabadság és egyetértés.” felirat olvasható rajta. További különlegessége, hogy a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak.

Szent Márton-emlékév c. aranyfóliával díszített alkalmi bélyeg „A világ legjobb vegyes nyomdai eljárással készített bélyege” kategóriában harmadik helyezést kapott. A bélyegképen a Pannonhalmi Evangelistarium Szent Márton-ábrázolása, valamint a középkori kódexből vett szövegrészlet látható, amelyet aranyfólia tesz különlegessé.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezen a rangos versenyen a Magyar Posta által kiadott és az ANY Biztonsági Nyomda által nyomtatott különleges bélyegeket a filatelisták nemzetközi szinten is értékelték és díjazták. Társaságunk volt az a hazai nyomda, amely 1871-ben elsőként gyártott Magyarországon magyar bélyeget. Az elmúlt 146 év alatt folyamatosan fejlődött a Társaság, amely során számos szakmai díjat kapott. Ez az elismerés azonban azért nagyon fontos számunkra, mert bár sokan gondolhatják, hogy már nincs hová fejlődni ezen a téren, mi mégis bizonyítani tudjuk, hogy a hagyományos ofszettechnológiával és különböző eljárások kombinációjával egyedi termékeket tudunk előállítani. Ez az innovációs készség nem csak a bélyegkészítés során, hanem az okmányok és az üzleti nyomtatványok készítésekor is bizonyított. Büszkék vagyunk Kollégáinkra, akik nap, mint nap bebizonyítják szakmai tudásukkal, hogy világszínvonalú termékeket tudnak előállítani.” – fűzte hozzá Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.