A hosszú távú stratégia megvalósítása érdekében Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója változtatásokat hajtott végre a Társaság vezetésében. 2008. május 1-jei hatállyal Balla László eddigi gazdasági igazgatót a Társaság általános vezérigazgató-helyettesének, Karakó Tamást pedig gazdasági igazgatónak nevezte ki.

A jövőben Balla László általános vezérigazgató-helyettes, a vezérigazgató első számú helyetteseként közvetlenül felügyeli a befektetési és akvizíciós tevékenységet, valamint irányítja a humánpolitikai, jogi és a minőségirányítással, környezetvédelemmel kapcsolatos területeket. Karakó Tamás befektetői kapcsolattartóként 2008. május 1-jével átveszi a Társaság gazdasági irányítását.

„Balla Lászlóval és Karakó Tamással hosszú évek óta együtt dolgozunk. Amellett, hogy mindketten nemzetközi pénzügyi cégnél szerzett tapasztalattal is rendelkeznek, behatóan ismerik a Társaság működését. A személyi változások hozzájárulnak a Társaság hosszú távú stratégiai céljainak megvalósításához.” – mondta Zsámboki Gábor az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Balla László (32) – A Budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végzett 1998-ban. A diploma megszerzését követően az Ernst and Young Kft. budapesti irodájában dolgozott a könyvvizsgálati szolgáltatások területén. 2001-től az Állami Nyomda kontrolling igazgatójaként irányította a kontrolling rendszer továbbfejlesztését és üzemeltetését. 2003-tól gazdasági igazgató-helyettes, majd 2004-től gazdasági igazgatóként közreműködött a társaság törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetésében és részt vett a felső vezetés munkájában.
Balla László 300 db „A”, 9 db „B” és 2710 db „C” sorozatú Állami Nyomda részvénnyel rendelkezik. Az Állami Nyomda Nyrt. 2008. április 28-i közgyűlésének döntése alapján és a szükséges engedélyek beszerzése után, a „B” és „C” sorozatú dolgozó részvények ’A” sorozatú részvénnyé alakulnak át.

Karakó Tamás (30) – A Salgótarjáni Pénzügyi és Számviteli Főiskola számvitel szakán végzett 1998-ban. 2002-ben tőzsdei szakvizsgát tett, majd 2005-ben a Magyar Könyvvizsgáló Kamara okleveles könyvvizsgáló minősítését szerezte meg. 1998-2003 között az Ernst and Young Audit Igazgatóságán dolgozott. 2003-ban igazolt át az Állami Nyomdához, ahol 2003-tól, mint kontrolling igazgató tevékenykedett. Részt vett a Társaság tőzsdére vitelében, ezt követően a befektetői és tőzsdei kapcsolattartás irányítását is ellátja.

Letöltések