A Nyomda- és Papíripari Szövetség 2022-ben Veress Zoltán, termelési igazgató kollégánknak ítélte oda a nyomdaipar egyik legnagyobb szakmai elismerését, a Hess András-díjat. A díjátadó ceremóniára 2022. május 6-án, pénteken a szövetség Tavaszi Gazdasági Konferencia és 52. közgyűlése keretén belül került sor.

Zoltán 1990-ben végzett magas és síknyomó gépmesterként. Tudását a ’90-es évek elején több nyomdában is kamatoztatta, majd 1995. november 20-án csatlakozott az akkori Állami Nyomdához. Saját szorgalmának köszönhetően, először könnyűipari mérnök, majd 3 év múlva közgazdász szakmérnök diplomát szerzett, melyek megvalósítását a Nyomda is támogatta.

2003-tól diszpécseri feladatokat látott el a gépteremben, több műszakban tartotta a kapcsolatot a termelésirányítás és az üzemegységek között. 2008-tól üzemi termelés és programozási vezetőként tevékenykedett. A rövid és hosszútávú termelési folyamatok megtervezése, megszervezése és az üzemek munkájának összehangolása lett a fő feladata. 2009-től termelésirányítási vezető, a Halom utcai gyártási folyamatok irányítója. 2018. április 1-jétől látja el jelenlegi termelési igazgatói munkakörét.

A gördülékeny termelésirányítás megszervezése mellett, a székhely és a telephelyek közötti munka- és feladatmegosztásért, valamint a leányvállalati koordinációért is felelős. Az elmúlt közel 30 év alatt számtalan gépbeszerzésben, új technológiai megoldásban, új üzem kialakításában vett részt. A kampány jellegű, kiemelten nagy volumenű feladatainkban is mindig kiválóan és pontosan teljesít, így a választási nyomtatvány-gyártásban, vagy a prioritást élvező megrendeléseink hatékony teljesítésében is mindig számíthatunk rá. Kreatív alkotóként közreműködött a Fátyolka utcai új géptermünk megálmodásában. Részt vett a vanuatui útlevél megalkotásában, ami a világon az első színes grafikával ellátott borítóval rendelkezik.

Minden munkatársat személyesen ismer az üzemekben és az irodákban egyaránt, határozott és empatikus vezető. Lojális a munkahelyéhez és a szakmájához egyaránt. Műszaki vénáját jól kiegészítik humánus értékei és a fegyelmezett, rendet szerető és megkövetelő munkastílusa. Nagy segítségére van kiváló humora, amely a nehéz pillanatokon gyakran átsegíti még a környezetét is. Zoltán házas, Balázs fia 19 éves.

További sikeres éveket kívánva, szívből gratulál a Nyomda csapata!