Növekvő árbevétel és nyereségesség mellett sikeres negyedévet zárt az Állami Nyomda.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2011 első negyedévében 4,4 milliárd Ft árbevételt ért el, ami 20%-kal (748 millió Ft-tal) magasabb a bázisidőszaki adatnál. A Társaság nettó eredménye az év első három hónapjában 224 millió Ft volt, ami háromszorosa a 2010-es első negyedévnek, amely főként az árbevétel növekedésnek és az előrejelzéseknek megfelelően visszatérő jövedelmezőségnek köszönhető. Az EBITDA 72%-kal, 447 millió Ft-ra növekedett. A növekedés alapvetően a biztonsági termékek és megoldások, illetve a kártyagyártás és megszemélyesítés szegmensben elért bővülés eredménye.

Az export terén folytatódott a korábbi negyedévek tendenciája, a 1,5 milliárd Ft-os export árbevétel 65%-kal (944 millió Ft) meghaladja a bázist. Minden termékszegmens esetében jelentősen növekedett az exportértékesítés: a biztonsági termékek és megoldások értékesítése közel ötszörösére emelkedett egy egyszeri projektnek köszönhetően, míg a kártyagyártás és megszemélyesítés árbevétele okmány és bankkártya szállítások miatt közel négyszeresére emelkedett, a nyomtatványgyártás és megszemélyesítés 69%-os növekedése főként a 2011. február 1-től bevont új romániai érdekeltség, a GPV Mail Service árbevételének, valamint a kolozsvári és szófiai digitális tranzakciós nyomtatási munkák bővülésének köszönhető.

„Nem elsősorban a számok miatt vagyunk elégedettek az első három hónapunkkal, hanem mert ezt az eredményt a nehéz iparági környezet ellenére sikerült elérnünk. A beruházásaink már az elmúlt negyedévekben is éreztették jótékony hatásukat. Ez a tendencia bizonyítéka annak, hogy víziónk az iparág jövőjéről helyes, így a piaci igényeknek megfelelően a jövőben is folytatjuk portfoliónk fejlesztését.”– mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések