A 2019-ben hagyományteremtőnek indult gyomai vevőtalálkozó sajnos a pandémia miatt az elmúlt két évben nem kerülhetett megrendezésre. Így a 2022-es eseményt még nagyobb várakozás előzte meg az idén 140 éves Nyomdában.
A megrendelők egy része 2022. május 12-én a Keleti pályaudvarról az Intercityhez csatolt külön Kner-kocsiban vonatozott el Gyomaendrődre, ahol a kellemes utazás után Gerendás Péter előadóművész dallamai fogadták a Nyomda udvarán összegyűlt közel 150 vendéget. A gyülekező jóízű beszélgetéseit és a vendégváró helyi finomságok elfogyasztását Csöndes Zoltán vezérigazgató köszöntője követte. Ezután az üzem- és múzeum látogatás következett, ami három csoportban került megvalósításra a Kner múzeum, a gépterem és a kötészet körforgásában.
A program a KNER TALKS kerekasztal beszélgetéssel folytatódott a szemközti Kállai Ferenc Művelődési Központban. Elsőként Barabási-Albert Lászlóval (fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a Northeastern és a Harvard Egyetem professzora) Dr. Erdős Ákos elnök úr beszélgetett a hálózatkutatás és a művészet összekapcsolódásáról, valamint a műalkotások egyik legújabb értékesítési platformjáról (NFT). Szalay-Berzeviczy Attila (közgazdász, a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke, amatőr történész, fotográfus) előadásában a nézők arra kaphattak választ, hogyan lehetséges háború a XXI. század Európájában, illetve milyen gazdasági és történelmi előzményei voltak az I. világháború kirobbanásának. Az előadó arra is kitért, milyen izgalmas dolognak tartja, hogy jelenleg épp az ő könyve készül az üzemben. Harmadik előadóként Erdős úr Dr. Erdész Ádámot (történész, a Békés Megyei Levéltár ny. igazgatója) kérdezte arról a kutatásról, ami a Kner Albert ágat vizsgálja az Egyesült Államokban, és többek között azt kívánja bemutatni, hogy hogyan épített Kner Albert sikeres nemzetközi karriert Chicagóban a múlt század viszontagságai közepette. Végül pedig Erdős Tamás (Gyomai Kner Nyomda Zrt. igazgatósági elnöke) előadása következett, aki arról beszélt, hogy a Gyomai Kner Nyomda csapata által előkészített digitális fejlesztési koncepció, illetve a már tavaly elindított logisztikai és fulfillment szolgáltatás milyen előnyöket jelent a megrendelők számára.
A szuper közösségi napot az elmaradhatatlan dolgozói pálinkaverseny és ínycsiklandó vacsora zárta.
A vendégek szakszerű ítélete alapján az induló 5 féle gyümölcspárlat közül Kis Viktória kötészeti gépkezelő különleges barackpálinkája vitte el az első helyet. Vándorkupáját a másnap megrendezett Dolgozói Napon vehette át Csöndes Zoltán vezérigazgatótól. Kocsis Lajos minőségügyi vezető (korábbi kötészeti vezető) pedig a nyomdaipar egyik legnagyobb szakmai elismerését, a Hess András díját kapta kézhez az eseményen. Kisebb kitérőtől eltekintve Lajos több mint 40 éve dolgozik a Gyomai Kner Nyomdában. A legmagasabb szintű nyomdai és kötészeti ismeretekkel bír, mesteri művelője a hagyományos kézi könyvkötésnek. Kiváló tudásmegosztást és gyakorlati oktatást végez az utánpótlás részére. Munkamorálja követendő példa munkatársai és az elkövetkező nyomdász generáció számára is.

Gratulálunk a díjazottaknak, és további sikeres éveket kívánunk!