Az Állami Nyomda, a Bull Magyarország alvállalkozójaként újabb, 100 millió Ft értékű szerződést kötött az albán biometrikus vezetői engedély további gyártására és az albán hatóságok által működtetett kártyamegszemélyesítői rendszer kapacitásának bővítésére.

Korábban is az Állami Nyomda gyártotta a korszerű okmánybiztonsági megoldásokat alkalmazó albán vezetői engedélyt. Az uniós irányelveknek megfelelő albán kártyajogosítványon 14 különböző speciális biztonsági elem található, kiegészítve egy kétdimenziós vonalkóddal, amely a tulajdonos ujjlenyomatának adatait is tartalmazza. A most elnyert megbízás nem a korábbi szerződés meghosszabbítása, hanem egy újabb tender elnyerését jelenti.

A Bull Magyarország azért választotta partnerének az uniós előírásoknak megfelelő kártyaokmányokat is gyártó Állami Nyomdát, mert nemcsak biztonsági kártyák előállításában, megszemélyesítésében van komoly tapasztalata, hanem az adatfelvételhez szükséges formanyomtatványok és szoftverek szállításában is. Az elmúlt években több mint 100 millió kártyát előállító, Közép-Európában egyre jelentősebb szerepet vállaló Állami Nyomda feladata az okmánykártyák és az igénylőlapok gyártása, továbbá a lézergravírozó megszemélyesítő rendszer kapacitásának bővítése, üzembe helyezése és a szükséges szoftverek integrációja.

További információ:

Állami Nyomda Nyrt.
Zsámboki Gábor kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes
Tel: 431 1222

Letöltések