samsung_mobilA Galaxy S6 megjelenésével egy időben, egy teljesen új fizetési rendszer bemutatására készül a Samsung, melyben partnerei a VISA, és a LoopPay lesznek. A LoopPay a világ első mobiltárca megoldása, amely egy Magnetic Secure Transmission (MST) nevű technológiát alkalmaz. Az MST lényege, ami egyben az előnye is, hogy a terminál mágnescsíkos kártyaadatokat kap az MST technológiával felszerelt eszköztől. Habár jelenleg a világon több millió terminál képes mágnescsík adatok kezelésére, egyre inkább terjedőben van az ezt leváltó, sokkal biztonságosabb chip és PIN technológia.
Kiderült még az is, hogy az új készülék már frissült ujjlenyomat-olvasóval lesz ellátva, a korábbi „ujj lehúzós” rendszer helyett, – ami egy kevésbé hatékony megoldás volt – érintés alapú olvasót kap, amit nagymértékben megkönnyítené a használatot. Az új érzékelő szintén a Home gombban lesz megtalálható, az eddigiekhez hasonlóan. Ezzel az érintéses ujjlenyomat-olvasóval továbbra is elérhetőek lesznek a korábbi funkciók, mint a telefon feloldása, weboldalakra való bejelentkezés, privát mód feloldása, Samsung felhasználói profil bejelentkezés és a PayPal-al való fizetés. Ez azoknak kedvez elsősorban, akik mostanáig e funkció nehézkes működése miatt tették félre a Samsung telefonjukat. A folyamatosan terjedő elektronikus fizetést napi szinten alkalmazó személyek számára is jó hír lehet, hiszen a funkció megújítása, a fizetés gyorsaságát és könnyedségét is jelenti egyben.
Az újítás már szükségszerű volt a Samsung-nak, hiszen rengetegen bírálták a lassan és nehezen funkcionáló ujjlenyomat-olvasójukat, ezen felül lépést kell tartaniuk az Apple Touch ID-jával, ami érintés alapon működik, már 2013 szeptembere – az Iphone 5s megjelenése – óta.
A találgatásokon kívül több információt a Galaxy S6 újításairól, és az új fizetési rendszer működéséről sajnos még nem tudunk, ugyanakkor már ez is jó hír lehet azok számára, akiknek nehézséget okozott az eddigi ujjlenyomat-olvasó napi rendszerességű alkalmazása. Még március 1-ig kell várni a fizetési rendszer részleteinek bejelentéséig, ami a Galaxy S6 premierjének napjával egyidejűleg történik.