2007 első kilenc hónapjában az előző évi azonos időszakhoz viszonyítva 16%-kal, 931 millió Ft-ra növekedett az Állami Nyomda Nyrt. üzemi eredménye. Az EBITDA margin 2,6%-kal, 14,3%-ra nőtt. A portfoliótisztítás eredményeképpen a két legfontosabb termékszegmens, a biztonsági termékek, illetve a kártyagyártás és megszemélyesítés már az árbevétel 60%-át teszik ki.

Az Állami Nyomda Nyrt. üzemi eredménye 2007 első három negyedévében elérte a 931 millió Ft-ot, amely a 2006-os bázis időszakhoz viszonyítva 16%-os növekedést jelent. Az 1,38 milliárd Ft-ra bővülő EBITDA összege 12%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest, az EBITDA margin 2,6%-kal emelkedett, elérte a 14,3%-ot. A Társaság árbevétele 9,7 milliárd Ft, amelyből az export 10%-os arányban részesült, 970 millió Ft-ot ért el. Az ebben az évben elindított portfoliótisztítás és költséghatékonysági program hatására a csökkenő anyag- és személyi jellegű ráfordítások mellett, tovább növekedett a magas hozzáadott értékkel bíró termékszegmensek aránya. A biztonsági termék kategóriája 8,8%-os növekedéssel a teljes árbevétel 40%-át, míg a kártyagyártás és megszemélyesí-tés 0,5%-os emelkedéssel az árbevétel 20%-át teszi ki.
A Társaság várakozásai szerint 2007-ben az egy részvényre jutó eredmény meghaladja a 750 forintot, és az a cél, hogy 2008-ban 900 forint felé kerüljön.

„2007 harmadik negyedévében folytatódott a kiemelt fontosságú termékszegmensek, az innovációt igénylő biztonsági termékek, kártyagyártás és megszemélyesítés növekedése. Az okmánymegszemélyesítési szolgáltatás területén szintén növekedésre számítunk hosszabb távon, mivel a kibővült gép-parkunk erre alkalmassá teszi a Társaságot.” – mondta Gyergyák György, az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója. „Egy-egy projekt előkészítésének és teljesítésének eltérő időigénye miatt, azok ár-bevétele és eredménye nem rendszeres ciklusokban jelentkezik, ez megnehezítheti a negyedévek összehasonlíthatóságát. A piaci felmérések és tapasztalatunk is azt bizonyítja, hogy a régió biztonsági nyomtatvány piaca folyamatosan fejlődik, ezért megerősítjük kutatás-fejlesztési tevékenységünket.”

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések