Az Állami Nyomda Nyrt. 2008 első kilenc hónapjában árbevételét 9%-kal, mérleg szerinti eredményét pedig közel 18%-kal növelte az előző év azonos időszakához képest. A bázisidőszakhoz viszonyítva jelentősen nőtt a magas hozzáadott értékű termékekből származó árbevétel.

Az Állami Nyomda 2008 első három negyedévében elért 10,6 milliárdos nettó árbevétele 9%-kal haladta meg az elmúlt év azonos időszakát. Jelentősen, 885 millió forintra nőtt a Társaság mérleg szerinti eredménye, amely 18%-os növekedés az előző év első kilenc hónapjához képest. A stratégiai terveknek megfelelően, tovább nőtt a magas hozzáadott értékkel és nagyobb jövedelmezősséggel rendelkező termékből származó árbevétel. Több mint 10%-kal növekedett a biztonsági termékek és megoldások termékszegmens árbevétele, míg a kártyagyártás és megszemélyesítés termékköré még nagyobb mértékben, 22%-kal haladta meg az előző év első kilenc hónapjában elért értéket.

A pénzpiaci helyzetre való tekintettel, a Társaság Igazgatósága 2008. december 15-re rendkívüli közgyűlés összehívása mellett döntött. Az Igazgatóság javasolja az Alapszabályban lévő 10%-os sajátrészvény vásárlási korlát eltörlését, valamint további felhatalmazást kér a következő 18 hónapra sajátrészvény tranzakciókra.

„Az elmúlt évek kiegyensúlyozott üzletpolitikájának köszönhetően szinte hitelmentesek vagyunk és stabil készpénztermelő képességgel rendelkezünk.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója. „A kutatás-fejlesztésre épülő jövőképünk, hosszú távú szerződéseink, valamint a jelenlegi pénzpiaci helyzethez alkalmazkodó konzervatív gazdálkodásunk biztosítja, hogy a jövőben is megőrizzük és növeljük részvényeseink számára a Nyomda évek óta fennálló jövedelmezőségét.”

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések