Az Állami Nyomda 2012. első kilenc hónapjának nettó árbevétele 12,6 milliárd Ft, amely 4%-kal kisebb, mint az előző év hasonló időszakának forgalma, a nettó eredmény 448 millió Ft.

A nettó árbevétel változását a nyomtatványgyártás és a hagyományos nyomdatermékek csökkenése okozta, amelyet részben ellensúlyozott a stratégiai kártyagyártás és megszemélyesítés termékszegmens növekedése. Az exportárbevétel 3,1 milliárd Ft, amely 25%-os exportaránynak felel meg. A konszolidált EBITDA 1175 millió Ft, amely 5%-kal kisebb, a nettó eredmény 448 millió Ft, amely 18%-kal alacsonyabb a 2011. év hasonló időszakához képest. A harmadik negyedév alacsonyabb eredménye a tervezettnek megfelelően alakult, az iparágra jellemző szezonalitás és a technológia átcsoportosításával, racionalizálásával kapcsolatosan felmerülő egyszeri költségek hatásaként.

„Az Állami Nyomda stabil üzletmenet mellett, tovább folytatja fejlesztéseit is. Az iparági sajátosságok és a pásztói telephely gyártásának és hozzáadott értékű termékeinek átcsoportosításának egyszeri költségei tervezett mértékben csökkentették az eredményt. Azonban a Társaság tevékenységének konszolidációja és a párhuzamosan végzett okmánybiztonsági és mobilfejlesztések terveink szerint már 2013-ban újabb versenyelőnyt biztosítanak az Állami Nyomda számára. Így továbbra is meghatározó szereplő lesz mind a hazai, mind a régiós piacain.”�– mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések