Környezetünk védelme talán az egyik legfontosabb közös érdekünk. Hétköznapi tevékenységeink napról napra „zöld” megoldásokkal bővülnek, háztartásainkban folyamatosan középpontba állítjuk az öko praktikákat, így nem véletlen, hogy alapvető elvárás lett a különböző iparágakkal szemben is a környezettudatosság.

Körbenézve a nemzetközi piacokon rájövünk, hogy az utóbbi években a kártyagyártók fejlesztő csapatai is töretlenül azon fáradoztak, hogyan lehetne olyan környezetbarát termékeket, alapanyagokat előállítani, amivel nagymértékben csökkenthető azok karbon lábnyoma. Találkozhatunk óceánban úszkáló műanyagból visszanyert kártyákkal; fából, kukoricából készülő kártyákkal; speciális adalékanyagok hozzáadásával készülő lebomló kártyával, de van olyan cég, aki úgy próbál fenntarthatóságra buzdítani, hogy minden első kártyahasználathoz fát ültet valahol a nagyvilágban.

Persze egy bankkártyánál nem elég csak az, hogy funkcionális, tartós, esztétikus és most már fenntartható is legyen, szükséges megfelelnie a szigorú nemzetközi előírásoknak is. Fejlesztői csapatunk kártyagyártás és megszemélyesítés területén szerzett 20 éves szakértelmét egyfolytában kihívások elé állítják a világ változásai. Olyan innovatív megoldásokon törjük a fejünket, hogy minél fenntarthatóbb újításokkal lephessük meg a biztonsági nyomtatás piacát. Ennek első lépéseként örömmel mutatjuk be az ANY ECOcard-ot. Környezetkímélő – gyorsan lebomló alapanyagból készülő – termékünkre a MasterCard is megadta a gyártói engedélyt. Az alapanyag tulajdonsága, hogy mikrobákban gazdag környezetben felgyorsul a műanyag lebomlása, így megfelelő hulladékgazdálkodási és komposztálási körülmények között 60 napon belül megkezdődik a PVC lebomlása. A kártyák különlegessége, hogy ugyanazon ügyfélélményeket biztosítják felhasználóiknak, mint hagyományos változataik, csak közben hozzájárulnak a fenntartható fejlődés eléréséhez. Nem csoda, hogy vadonatúj innovációnkra kiemelt partnerünk, a Gránit Bank is felfigyelt, így először részükre gyártottunk környezetbarát bankkártyákat. A plasztikokat további „zöld” alternatívák is kísérik, hiszen újrahasznosított papírból készült levélbe és borítékba burkolózva jutnak el a pénzintézet ügyfeleihez. Bízunk benne, hogy közös munkánk gyümölcse minél több elégedett felhasználó vásárlását könnyíti meg a mindennapokban.

A Föld védelme érdekében indult utazás már jó ideje elkezdődött, az idén tizenegyedik alkalommal is zöld nyomdának minősített ANY célja, hogy minél több fejlesztéssel hozzájáruljon a természetbarát sikerekhez. Ennek következő lépcsőfoka a jelenleg termékfejlesztés alatt álló újrahasznosított PVC-ből készült kártyák innovációja, amely terveink szerint hosszútávon cégünk portfóliójának a része lehet.