Az árbevétel növekedése mellett a készlet-logisztikában történt változások miatt átmenetileg alacsonyabb eredménnyel zárta az első negyedévet az Állami Nyomda.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2010. első negyedévében 3,7 milliárd Ft nettó árbevételt ért el. Ez a bázisidőszakhoz viszonyított 19%-os növekedés elsősorban a nyomtatványok gyártására és a kártyagyártás, megszemélyesítés bővülésére vezethető vissza. Az 573 millió Ft-os export a teljes árbevétel 15%-át tette ki. Az EBITDA 260 millió Ft, az üzemi eredmény 95 millió Ft, a mérleg szerinti eredmény 62 millió Ft volt. A tavalyi év kapcsán már kommunikált és 2009 végén a készlet-logisztika terén lezajlott struktúraváltás átmenetileg csökkenti az eredményt. Azonban ez az egyszeri változás csak az év első felében érezteti hatását, így 2010 negyedik negyedévre már az eredmény terén is érzékelhető lesz a növekedés. Éves szinten az árbevétel várhatóan kétszámjegyű bővülést fog mutatni.

„A 2009-ben már jelentkező gazdasági válság költségcsökkentési igényeket támasztott, viszont a parlamenti választások lebonyolításának biztosítása és a 2010 második félévében jelentkező újabb megrendelések érdekében – kapacitásainkat és az ehhez tartozó munkavállalói létszámot fenntartottuk. Ennek költséghatása jelentkezik számainkban. Mindemellett 2010 alapvetően a növekedés megalapozásáról szól. A tervezett akvizíciókat igyekszünk még az első félévben lezárni. Jelenleg a cégek átvilágítása zajlik. Ugyanakkor továbbra is nagy hangsúlyt kívánunk helyezni az organikus növekedésre. A K+F tevékenység folytatása és a jövőbeni feladatok ellátásához szükséges beruházások végrehajtása, valamint a bevezetésre kerülő új termékek és szolgáltatások szintén hozzájárulnak a növekedéshez” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések