A Nyomda-és Papíripari Szövetség Best Print Hungary szakmai versenyén az idei évben is kiváló eredményeket ért el az ANY Biztonsági Nyomda Csoport. A pandémia miatt ezúttal rendhagyó módon két év legszebb termékeit jutalmazták a PPDExpo rendezvény keretében belül lebonyolított díjátadó ünnepségen 2022. május 25-én. Kiosztásra kerültek a kategória díjak, a zsűri, a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány és a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület különdíjai, valamint a grafikai, nyomtatási és finishing nagydíjak.

Büszkén jelentjük, hogy az ANY Biztonsági Nyomda „Biztonsági nyomtatványok” kategória arany és bronz fokozatú díjait vehette át. Díjat nyert a Magyar Posta részére gyártott, Román csarnok bélyegblokk és a Magyar-japán diplomácia 150. évfordulója elnevezésű kisív, valamint az igazi kuriózumnak számító Vanuatu útlevél.

A Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnoka alkalmi bélyegblokkon került megörökítésre, ami áttekintő képet mutat a mintegy 900 négyzetméter alapterületű teremről. A blokkból Kara György grafikusművész tervei alapján 70 000 darab perforált és 4000 darab vágott változat készült. A másik nyertes a Japán és a Magyar Posta 10-10 bélyegből álló bélyegkisíve, ami a magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójának alkalmából került kibocsátásra. Az íven két bélyeg közös kiadású, ezek tervezője YAMADA Yasuko. A további nyolc, azonos témájú bélyeget mindkét Posta saját tervezésben készíttette el nálunk, Berta Ágnes tervei alapján, 35 000 példányban. Az ANY fejlesztéseinek köszönhetően, Vanuatu az első olyan ország, amely teljes mértékben ICAO előírásoknak megfelelő úti okmány borítóján színes grafikai elemek jelennek meg. Az útlevél a korábbihoz képest jóval több hamisítás elleni biztonsági elemet tartalmaz, lapjainak alapanyagaként szolgáló optikai fehérítőmentes egyedi vízjeles biztonsági papír az ANY által gyártott pelyhezőket és pettyezőket tartalmazza.

Legnagyobb hazai leányvállalatunk, a Gyomai Kner Nyomda termékeire is igazi díjeső záporozott a szerdai ceremónián. Négy kategóriában nyertek arany, ezüst és bronz fokozatú díjakat, valamint a Kner Nyomda 140 éve naptárcsalád elhozta a PNYME különdíját és mindemellett a Finishing nagydíjat is a Cezanne-tól Malevicsig című könyvért.

Óriási gratuláció és köszönet illet minden kollégát, aki munkájával, támogatásával hozzájárult a díjazott termékek előállításához és ezáltal cégcsoportunk újabb szakmai sikereihez!