A 26%-os árbevétel emelkedés mellett, a nettó eredmény 43%-kal javult. 2,1 milliárd Ft-tal nőtt az export az ANY Biztonsági Nyomdában.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2014-ben 22,7 milliárd Ft-os árbevételt ért el, ez 26%-kal magasabb, mint 2013-ban. A növekedést a stratégiai termékcsoportok biztosították. Az export 39%-os növekedés mellett 7,6 milliárd Ft bevételt biztosított, amely egyharmada az ANY csoport forgalmának. Tovább javult a társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 41%-kal javult, a nettó eredmény pedig 1017 millió Ft lett, ami 43%-os növekedést jelent. Az egy részvényre jutó eredmény 71 Ft.

„Sikeres évet zárt a Nyomda. Az export dinamikus emelkedése mellett, valamennyi termékcsoportunk árbevétele növekedett. Termékeink exportpiaci sikere is jelzi, hogy portfoliónk nem csak a közép-kelet európai régióban, hanem Afrika számos országában is versenyképes. Termékeink és szolgáltatásaink sikerében nagy szerepet játszik a hatékony gyártás, valamint az informatikai és okmánybiztonsági fejlesztések sora. Mivel a Társaság stabil működése lehetővé teszi, ezért az Igazgatóság 71 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
korábbi nevén Állami Nyomda