A kártyaalapú azonosító eszközök és okmányok az utóbbi években egyre népszerűbbé válnak. A polikarbonát kártyák gyártásához használt berendezések nagyon termelékenyek, de nagyon drágák is, alkalmazásuk ezért csak centralizált okmánykitöltési rendszer és nagy példányszám esetén ésszerű. Az Állami Nyomda, Közép-Európa egyik legnagyobb kártyagyártója kifejlesztette saját, rugalmasan méretezhető, egyszerűen üzembe helyezhető és működtethető kártyagyártó és megszemélyesítő megoldását, a DOCUFLEX rendszert.

A három rétegű, meleg laminálású DOCUFLEX kártyák speciális, műanyag alapú középső rétegén elsősorban hagyományos ofszet nyomdai technológiával helyezzük el az előre meghatározott arculati és biztonsági elemeket. Ezt követően speciális, biztonsági festékkel ellátott lézer- vagy tintasugaras nyomtatóval megszemélyesítjük a kártyát. A folyamat két oldalas laminálással zárul.

A DOCUFLEX ideális megoldást jelent a legtöbb gyártási igényhez: az egyszerűen méretezhető, rugalmasan alakítható rendszerrel évi néhány ezertől, akár több millió darabig terjedő mennyiségű azonosító kártya előállítása is hatékonyan elvégezhető. A rendszer irodai és üzemi környezetben egyaránt működtethető, üzemeltetéséhez nincsen szükség speciális szaktudásra. A rendszer lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználó maga válassza meg az azonosító kártyák optimális biztonsági szintjét: holografikus elemek, fluoreszkáló biztonsági nyomatok, színváltoztató nyomatok, guilloche, mikroírás, szellemképek, szivárvány írisz nyomatok egyszerűen és hatékonyan alkalmazhatóak a DOCUFLEX azonosító kártyáin.

A rendszer alakíthatósága lehetővé teszi, hogy az optimális biztonsági elemeket tartalmazó, megszemélyesített azonosító kártyákat a legalacsonyabb költségek mellett, akár kis példányszámban állítsák elő partnereink, és saját, irodai környezetükben részesüljenek az Állami Nyomda és az évente előállított több mint negyvenmillió kártya szaktudásából.

 

Letöltések