Az Igazgatóság részvényenként 35 Ft-os osztalékot javasol a közgyűlésnek.

2011. április 19-én, 13:00 órakor székházában tartja rendes Éves Közgyűlését az Állami Nyomda Nyrt. A Társaság Igazgatósága a 2010-es üzleti év 60 Ft-os egy részvényre jutó eredményéből 35 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek, amely az EPS 58%-át jelenti. Az osztalék nagysága még kis mértékben változhat, mivel a saját részvényekre eső osztalék a részvényesek között arányosan kerül szétosztásra. Az osztalékfizetés javasolt időpontja 2011. június 22.

A vezető testületek emellett a Közgyűlés támogatását kérik a korábbi saját részvényvásárlással kapcsolatos felhatalmazás meghosszabbítására is. Ennek értelmében az Igazgatóságnak az árfolyam esetleges karbantartása és az opciós program érdekében a jegyzett tőke max. 20%-ig van joga saját részvényeket vásárolni.

Az osztalék mértékének meghatározása során figyelembe vettük a növekedést megalapozó beruházások, fejlesztések finanszírozási igényét is. Ugyanis rohamléptekkel fejlődik a chipkártya technológia iparágunkban. A Nyomda eddig is és a jövőben is élen kíván járni a régióban a korszerű személyazonosításra alkalmas termékek bevezetése terén. A meglévő erős pozícióink megtartása és növelése érdekében folytatnunk kell a megkezdett fejlesztéseket, hogy közép- és hosszú távon is garantálni tudjuk ügyfeleinknek a biztonságot, részvényeseinknek pedig a növekedést.”– mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések