Rekordméretű, 7,9 milliárd Ft-os árbevételt ért el az Állami Nyomda 2010 első felében. Az előző negyedévhez képest eredményszinten is javuló teljesítmény mellett a Társaság exportbevételét is növelte.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2010. első félévében 7,9 milliárd Ft nettó árbevételt ért el, ami 11%-os növekedést jelent a bázisidőszakhoz képest. Az 1180 millió Ft-os export árbevétel szintén 11%-kal magasabb az előző év azonos időszakánál. A Q2-es üzemi eredmény 147 millió Ft, a mérleg szerinti eredmény 101 millió Ft, az EBITDA 318 millió Ft volt, amely mind meghaladta az első negyedéves teljesítményt.

A számok alapján kirajzolódó tendenciák azt jelzik, hogy a 2009 végén, a készlet-logisztika terén lezajlott struktúraváltás miatt átmenetileg lecsökkent eredmény – a készletek fokozatos csökkenésével – az idei év végére visszatér a korábbi szintekre. A biztató kilátásokat jelzi, hogy egyfelől a Nyomda visszanyerte készpénztermelő-képességét, másfelől minden magas hozzáadott értékű termékszegmens növekedni tudott. A felfelé ívelő pályát erősíti a júliusban bejelentett akvizíció is, amely komoly növekedési lehetőséget biztosít a külpiacokon. Mindezek fényében a korábban 2010-re kommunikált kétszámjegyű árbevétel-növekedést tartani tudja a Társaság.

„A gazdasági válság okozta bizonytalanságok ellenére is megvalósítjuk stratégiai céljainkat. Azt ígértük, hogy az árbevétel emelkedés mellett, az év végére már érzékelhető lesz az eredmény növekedése is. Ezt tartani is fogjuk, és az elmúlt negyedévek kemény munkájának köszönhetően egyértelműen pozitívnak ítéljük meg a kilátásainkat. A kisebb jövedelmezőséget eredményező készletek kifutása, a fokozatosan visszatérő nyereségesség, valamint az attraktívnak ítélt akvizíciónk mindenképpen bizakodásra ad okot a befektetőink számára.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

 

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések