A Pro Typographia nyomdaipari versenyen az Állami Nyomda több munkájával is kivívta a zsűri elismerését.

 

Idén különleges keretek között zajlott a Pro Typographia díjátadó. Az ünnepségre az Óbudai Egyetemen került sor, ahol egyúttal a nyomdaipari szakma ünnepelte 40 éve indult felsőoktatási képzését.

A rangos szakmai zsűri aranyéremmel jutalmazta a Biztonsági nyomtatványok, értékpapírok kategóriában a nyomdában készült – a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiadott – Tartózkodási Engedély okmánykártyát. A kontaktus nélküli chipet tartalmazó kártya Magyarország egyik legkorszerűbb okmánya.

Az Állami Nyomda több munkája is díjat nyert:

  • Kiváló Termék oklevélen kívül a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület – Műszaki újdonságokért különdíját is magáénak tudhatja az új „adó- és zárjegy termékcsalád”, amely innovatív megoldásával, egységes biztonsági grafika alkalmazásával és speciális UV és IR festékek alkalmazásával bizonyított.

 

  • Kiváló Termék oklevéllel jutalmazták továbbá
    • a FHB „MasterCard Gold Aranyköves út” kártyáját és
    • az MKB Bank „Visa Business Gold Budai Vár; Visa Gold Vigadó; MasterCard Business Silver Budai vár” bankkártya termékcsaládot,
    • a Magyar Posta által kibocsátott, minőségi négy színnel nyomtatott bélyegei közül a „Húsvét 2012” és a „Kék vércse”, valamint a „Raoul Wallenberg” emlékére készült bélyegeket.

 

„Ma már nem elég szép terméket gyártani, érteni kell az azok használatához szükséges informatikához is. A kontaktus nélküli chipet tartalmazó Tartózkodási Engedély nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is megállja a helyét, megfelel az Európában elfogadott modern e-ID követelményeknek is.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

 

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések