Erős első félévet zárt 2008-ban az Állami Nyomda. Az árbevétel 9%-kal, míg a mérleg szerinti eredmény még dinamikusabban, 20%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát. A kártyagyártás, megszemélyesítés termékszegmens árbevétele 28%-kal magasabb, mint 2007 első félévében.

Az Állami Nyomda 2008. évi első féléves 7,3 milliárd Ft-os nettó árbevétele 9%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát. Még nagyobb mértékben nőtt a Társaság mérleg szerinti eredménye, amely 2007 első félévéhez képest 20%-kal, 625 millió Ft-ra nőtt. Az EBITDA 9%-os növekedés mellett 1023 millió Ft volt. A meghirdetett stratégiának megfelelően, növekedett a magasabb hozzáadott értékű, információbiztonsági szolgáltatásokat is tartalmazó szegmensek árbevétele. A kártyagyártás és megszemélyesítés 28%-kal, a biztonsági termékek és megoldások árbevétele 7%-kal növekedett, amelyek így a teljes árbevétel 62%-át adják.

„Várakozásainknak megfelelően sikeres negyedévet zártunk. A tavaly elindított folyamatok – profiltisztítás, hatékonyságnövelés – egyre inkább beérnek, így a negatív világpiaci környezet ellenére reményeink szerint meg tudjuk valósítani mind idei, mind stratégiai elképzeléseinket.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy az első félévi sikerek és az év végi 90 Ft feletti EPS mellett, a tervezett akvizíció még inkább hozzájárul a jelenleg alulértékelt részvényeink árfolyam-növekedéséhez.”

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések