Nem csak szépek, kényelmes a használatuk is

A MasterCard PayPass egy olyan korszerű, kontaktusmentes, bankkártya alapú fizetési technológia, amely megkönnyíti és felgyorsítja a kisösszegű fizetéseket. Az Állami Nyomda technológiai fejlesztésének eredményeként, nagytömegben képes PayPass kártyák gyártására. Az MKB Bank számára nemrég legyártott és megszemélyesített kártyákkal már érintésmentesen is fizethet bármely PayPass kártyát igénylő banki ügyfél.

Az Állami Nyomda szállítja az MKB Banknak az úgynevezett dual-interface, vagyis a kontaktusos és kontaktus nélküli használatot is biztosító PayPass bankkártyáit. Az új típusú bankkártyák kényelmesebben használhatóak: már több ezer helyen lehet velük úgy fizetni, hogy elég a terminál közelébe tartani a kártyát.

A PayPass megoldás alapját a NearFieldCommunication (NFC) alkalmazás képezi, amely a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) továbbfejlesztéseként jött létre. Az NFC biztonságos, vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé néhány centiméteres hatókörön belül, amelyet számtalan területen alkalmaznak már. Ezek a megoldások olyan nemzetközi szabványokon alapulnak, amelyek a terminál körüli mágneses mező által működésbe hozott eszközök adatátviteli képességét alkalmazzák a kártyás tranzakció során. A MasterCard PayPass bankkártya – a terminál hatókörébe érve – a másodperc töredéke alatt kapcsolódik az elfogadóeszközhöz, amely az ügyfél azonosítását követően feldolgozza a tranzakciót, és biztonságosan megtörténik a fizetés.

Az Állami Nyomda már készül arra is, hogy ez a gyors és kényelmes fizetés mód az erre alkalmas mobiltelefonok segítségével is megtörténhessen. Így – a tervek szerint – rövid időn belül a PayPass bankkártyák akár az NFC-képes mobiltelefonokba is beköltözhetnek. 

Állami Nyomda Nyrt.

Bővebb információt a PayPass technológiáról innen, az MKB Bank PayPass termékeiről innen, az Állami Nyomda Nyrt. mobilfejlesztéséről pedig innen tölthet le.

Letöltések