Az ANY Csoport az első negyedévben 14%-os exportárbevétel növekedést ért el. Tovább növekedett az EBITDA és az üzemi eredmény is.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2017 első három hónapjában 5,6 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 1%-kal magasabb az előző év első negyedévéhez képest. Az export 14%-os növekedés mellett, 2,4 milliárd Ft-ot tett ki, amely 43%-a az ANY Csoport forgalmának. A tavalyi évben elszámolt, az ingatlanok vásárlásával összefüggő egyszeri tételtől megtisztított EBITDA 7%-kal, az üzemi eredmény 3%-kal nagyobb, mint az elmúlt év hasonló időszaki teljesítménye. Az EBITDA margin 12%-os.

„Az export tevékenységnek köszönhetően folytatódott a növekedés ebben a negyedévben is. Az emelkedő EBITDA-hoz jelentősen hozzájárult az árbevétel 43%-át kitevő export tevékenység is. Ezért versenyképes megoldásainkkal tovább folytatjuk intenzív kereskedelmi tevékenységünket a külpiacokon. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy középtávon a cégcsoport árbevételének fele a külpiacokról származzon azért, hogy biztosítsuk a további növekedési lehetőséget, amelyre az eddigi eredmények és a piaci visszajelzések alapján minden esélyünk megvan.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.