Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 8%-kal, nettó eredménye 25%-kal nőtt 2013. első negyedévében. A stratégiai termékcsoportok forgalma és a költséghatékonysági intézkedések a várt mértékben javítják az eredményeket.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2013. évi első negyedévi konszolidált árbevétele 4,4 milliárd Ft, amely 8%-kal magasabb a tavalyi I. negyedévhez képest. A növekedést a stratégiai termékszegmensek: a biztonsági termékek, kártyák, nyomtatványok gyártása és megszemélyesítése biztosította. Az export 1,2 milliárd Ft-ot ért el, amely 26%-a a teljes árbevételnek. Javult a társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 5%-kal, az üzemi eredmény 18%-kal nőtt, a nettó eredmény 192 millió Ft, amely 25%-kal magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest.

„Pénzügyi mutatóink egyértelműen javultak, és így örömmel jelentjük részvényeseinknek: sikeres negyedévet zártunk. Jól alakult az export és megnőtt az érdeklődés a nagyobb hozzáadott értékkel bíró bankkártyák iránt is. Beérnek azok a fejlesztések, amelyek jól szolgálják vevőink, és rajtuk keresztül a bankkártya tulajdonosok, a különböző okmányokkal rendelkezők biztonságát.

Az Igazgatóság véleménye szerint a jelenlegi árfolyam jóval alatta van a Nyomda valós értékének, és nem tükrözi a növekedési lehetőségeket. A Nyomda ezért igyekszik saját részvényvásárlással a jövőben is növelni a részvények értékét és ilyen módon szolgálni a részvényeseket.” – kommentálta a társaság jelentését Zsámboki Gábor az ANY Nyilvános Részvénytársaság vezérigazgatója.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.