A belföldi és az export piacokon is növekvő árbevétellel zárta a 2006. év első félévét az Állami Nyomda Nyrt. A társaság I. félévi konszolidált nettó árbevétele 13%-kal, 6,6 milliárd forintra növekedett az előző év hasonló időszakához képest. Kiemelkedően, 499 millió Ft-ra növekedett az exportértékesítésből származó árbevétel, amely teljes árbevételhez viszonyítva, a bázis időszakhoz 2,5%-os arányához képest, 7,5%-ra emelkedett.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2006. I. félévi IFRS szerint konszolidált nettó árbevétele 6,6 milliárd Ft, amely 0,8 milliárd Ft-tal (13%-kal) magasabb, mint 2005. év hasonló időszakában. Az Állami Nyomda 2005-ben megkezdett regionális expanziós stratégiája keretében létrehozott közös- és leányvállalatainak működése már 2006. első félévében jelentős mértékben segítette a csoport export értékesítését. Az export árbevétel 499 millió Ft, amely 352 millió Ft-tal haladja meg a 2005. bázis időszaki forgalmat. Az Állami Nyomda stratégiai célországaiba több mint 433 millió Ft értékben értékesítette termékeit. Jelentős árbevétel növekedést ért el Romániában (+133 millió Ft), Szlovákiában (+87 millió Ft) és Lengyelországban (+72 millió Ft). Az export értékesítés aránya a teljes árbevételben a 2005 első félévi 2,5%-ról, 2006 első félévére 7,5%-ra emelkedett.

A konszolidált üzemi eredmény 469 millió Ft. A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 402 millió Ft.

Gyergyák György az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a társaság 2006. I. féléves eredményeit kommentálva elmondta: „Növekvő árbevételt értünk el a hazai és az export piacokon is, ugyanakkor a tavalyi félévhez képest, a gazdaság valamennyi szereplőjére ható árfolyamemelkedés rontotta az eredményességet. Ha az összehasonlíthatóság érdekében, a félév teljesítményéből kiszűrjük a Ft/Euró árfolyamemelkedés hatását, akkor az idei első féléves eredmény lényegében megegyezik a bázis időszaki összeggel. A vezetés megalapozottan elkötelezett az első teljes tőzsdei évünk pénzügyi, üzleti céljainak sikeres teljesítésében. ”

További információk:
Az Állami Nyomda Nyrt. 2006.I.féléves gyorsjelentése innen letölthető.

Zsámboki Gábor kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes
Telefon: 431 1222

Letöltések