A blog indulása óta nem titkolt szándékunk volt, hogy olyan hírről adjunk számot, melyben az Állami Nyomda neve mellé közvetlenül párosul az NFC technológia. Az elmúlt napokban számos sajtó, a témával foglalkozó rovatában, illetve a szaksajtók főcímeiben szerepelt, hogy az Állami Nyomda, az egyik legnagyobb magyar telekommunikációs szolgáltatóval, a Telenorral tesztel NFC alkalmazást. A közös projekt, az elmúlt évben létrejött mobil fejlesztési üzletág szakértő munkatársainak segítségével, a rendszer éles tesztelésével folytatódik.

Az NFC technológián alapuló mobilfizetési szolgáltatásban a Nyomda felelős a biztonságtechnológiai infrastruktúráért valamint a szükséges mobil alkalmazásért. A teszt során éles körülmények között próbálják ki a bankkártyák és különböző hűségkártyák leváltására is alkalmas megoldás működését.

A Nyomda mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fejlesztésekre, a mobil fejlesztési üzletág egy alaposan megfontolt előremutató a piaci igényeket követő döntés eredményeként született meg, azzal a céllal, hogy hazai és nemzetközi szinten is megállja a helyét, mint alkalmazás és TSM szolgáltató.
Nem is olyan régen fizetéskor még mindenki készpénzt használt, kevesen gondolták, hogy az akkor újnak számító plasztik lapocska nagyon rövid idő alatt elterjedt fizetőeszköz lesz, a Nyomda piaci igényeket megelőzve helyezte üzembe kártyagyártó és megszemélyesítő üzemét. Ma ugyanez a helyzet a mobilfizetéssel, annyi különbséggel, hogy szinte biztosra vehetjük, hogy az egyszerű, kényelmes és biztonságos mobilalkalmazások roham tempóban fogják meghódítani a fogyasztókat.