Minden év szeptember 16-án a Nemzetközi Személyazonosítási Világnapot ünnepeljük. Elgondolkodtató, milyen fontos szerepe van a személyazonosságnak abban, hogy az emberek méltányosan és tisztességesen gyakorolhassák jogaikat és kötelezettségeiket a modern társadalomban.

A dátum az ENSZ 2015-ben elfogadott Fenntartható Fejlődési Keretrendszer dokumentumának egy fontos, 16.9-es számú pontjára utal. Ebben elismerték, hogy a világ fejlődését akadályozó, komoly probléma az, hogy nagyon sokan még mindig nem rendelkeznek szabályos, hivatalos, jogi dokumentációkkal személyazonosságukat illetően. Így a cél, hogy 2030-ig mindenkinek rendelkeznie kell akár papír, akár kártya alapú személyazonosító igazolvánnyal, beleértve a születési anyakönyvi kivonatokat is – hiszen később ez minden hivatalos dokumentum előállításának alapja.

A fenti törekvések és a célok elérése érdekében teendő intézkedések évek óta szinte minden okmánybiztonsággal foglalkozó szakmai konferencia témái között szerepelnek. Így lesz ez a szeptember 22-23-án Londonban megrendezésre kerülő Identity Week konferencián és kiállításon is, ahol legújabb okmányvédelmi megoldásainkat bemutatjuk a 294-es standon.