Nagy büszkeség számunkra, hogy az elmúlt hónapokban a Magyar Posta Zrt. számos nemzetközi díjat, elismerést zsebelt be az ANY Biztonsági Nyomda által gyártott filatéliai különlegességekért.

Bank_banAz ANY Biztonsági Nyomda által gyártott 200 éve írta meg Katona József a Bánk bánt c. bélyeg július elején az előkelő 3. helyezést ért el a WIPA Grand Prix bélyegszépségversenyen.

A WIPA (Wiener Internationale Postwertzeichen Ausstellung) nagydíjat először az 1981-es bécsi bélyeg-világkiállítás kapcsán hirdették meg, és azóta évről évre megrendezik. Magyar bélyeg többször végzett már a dobogón: 1986-ban, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is. Muzeum

A NEW YORK 2016 nemzetközi bélyegkiállítás keretében május végén-június elején megrendezett nemzetközi versenyosztályú kiállításon a Magyar Posta is részt vett a magyar bélyegeket, azok különlegességeit bemutató anyagával. A Magyar Posta kiállítási anyagával kategóriájában ezüst érmet nyert. A kiállításona 2013-2015 években kibocsátott magyar postabélyegekből készített válogatást mutatta be, amelyben helyet kapott többek között az ANY Biztonsági Nyomda által gyártott, csiszolt hegyi kristállyal díszített Debrecen bélyegblokk, és a Magyar Termék Nagydíjas 3D-s Lámpamúzeum és Kalcitkristály Múzeum kincseit megörökítő bélyegkisívek is, amelyeket a látogatók speciális szemüveggel tekinthettek meg.

Képek: www.posta.hu