Az Állami Nyomda Nyrt. nemzetközi közbeszerzés eljárás nyerteseként 4 évre szóló keret-megállapodást írt alá a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával választási és népszavazási nyomtatványok gyártására és szállítására. A szerződés keretösszege nettó 3,5 milliárd Ft.

Az Állami Nyomda Nyrt. 48 hónapra szóló keret-megállapodást írt alá a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával. A szerződés értelmében a Társaság legfeljebb nettó 3,5 milliárd Ft keretösszegért vállalta az országos népszavazások, európai parlamenti, országgyűlési, helyi önkormányzati valamint nemzeti és etnikai kisebbségi képviselők választásának előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges biztonsági nyomdatermékek elkészítését, valamint a szavazás megrendezéséhez szükséges eszközök (urnák, nyomtatványok, írószerek) szállítását és kiegészítő biztonsági és logisztikai szolgáltatások biztosítását.

A hivatal által 2008 májusában kiírt nemzetközi közbeszerzési tender célja, hogy a következő négy éves periódusban mind a választások, mind a népszavazások nyomdai feltételei adottak legyenek a lehető leggyorsabb megrendezéshez. A közbeszerzési eljárás első része a keret-megállapodás aláírásával zárul, amelyet konzultációs eljárások eredményeként választásonkénti szerződéskötések követnek. A megrendelések keretében az Állami Nyomda Nyrt. választásonként mintegy 8,5 millió választópolgár számára készíti el a hamisítás elleni védelemmel ellátott szavazólapokat, és 11 000 szavazókör részére biztosítja a szavazástechnikai anyagok, nyomtatványok gyártását, csomagolását, kiszállítását.

Az Állami Nyomda Nyrt. több évtizedes tapasztalattal rendelkezik választási nyomtatványok gyártásában és az ehhez kapcsolódó speciális biztonsági és logisztikai feladatok ellátásában. Nemzetközi referenciái között megtalálhatók a magyarországi választásokhoz hasonló nagy projektek, mint az elmúlt években a Bosznia-Hercegovinába, és a Koszovóba gyártott különféle választási nyomtatványok.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések