Az Állami Nyomda részvényesei megszavazták a 43 Ft-os osztalékjavaslatot, és elfogadták a 2011-es üzleti beszámolót.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2012. április 20-i rendes évi közgyűlése jóváhagyta a 17,1 milliárd Ft konszolidált nettó árbevételt, illetve 623 millió Ft konszolidált mérleg szerinti eredményt tartalmazó 2011. évi üzleti beszámolót, valamint a Felügyelő Bizottság és a Könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés támogatta az Igazgatóság 43 Ft-os osztalékjavaslatát, így a Nyomda a 2011-es teljes eredményét a részvényesei között szétosztja. Az osztalékfizetés időpontja 2012. május 15.

A Közgyűlés egyhangúan támogatta a saját részvényvásárlással kapcsolatos felhatalmazás meghosszabbítását. Ennek értelmében az Igazgatóságnak az árfolyam esetleges karbantartása és az opciós program érdekében a jegyzett tőke maximum 20%-ig van joga saját részvényeket vásárolni.

Azt mondják, hogy minden válságban töltött idő duplán számít. Így számunkra is kivételes erőfeszítéseket kívánt, hogy évről-évre megfeleljünk a sokszor még a válság előtti időket idéző elvárásoknak. A fejlődés azonban ebben az időszakban azt jelenti, hogy egy cég hosszú távú stratégia mentén cselekszik. Érti és megérti az ügyféligényeket. Használja és kihasználja az új technológiákat. Mindezt teszi azért, hogy a következő években is partnere lehessen ügyfeleinek. Nyitottan tekintünk a technológiai fejlődés adta lehetőségekre, mert nem kivédeni szeretnénk a válság negatív hatásait, hanem kihasználni. Tudjuk és ismerjük a jövőbe vezető utat, amelyhez nem csak részvényeseink, hanem ügyfeleink és partnereink bizalmát, együttműködését is kérjük. A következő évek sikertörténetei azokról a cégekről szólnak majd, amelyek ilyen körülmények között is kiemelkedően teljesítenek. Meggyőződésem, hogy a Nyomda ezek közé tartozik majd.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Közgyűlési határozatok

Letöltések