Az Állami Nyomda részvényesei megszavazták a 35 Ft-os osztalékjavaslatot, és elfogadták a 2010-es üzleti beszámolót.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2011. április 19-i rendes évi közgyűlése jóváhagyta a 17,1 milliárd Ft konszolidált nettó árbevételt, illetve 860 millió Ft konszolidált mérleg szerinti eredményt tartalmazó 2010. évi üzleti beszámolót, valamint a Felügyelő Bizottság és a Könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés támogatta az Igazgatóság 35 Ft-os osztalékjavaslatát, így a Nyomda a 2010-es EPS 58%-át osztja szét a részvényesei között. Az adózott eredmény fennmaradó részét a Társaság a további növekedés érdekében a beruházások és fejlesztések finanszírozására fordítja.

A Közgyűlés egyhangúlag támogatta a saját részvényvásárlással kapcsolatos felhatalmazás meghosszabbítását. Ennek értelmében az Igazgatóságnak az árfolyam esetleges karbantartása és az opciós program érdekében a jegyzett tőke max. 20%-ig van joga saját részvényeket vásárolni.

A Közgyűlés egyhangúlag megválasztotta dr. Karády Györgyöt az Igazgatósági tagjává, illetve dr. Stumpf Jánost a Felügyelő Bizottság tagjává.

„Örülünk, hogy a részvényesek támogatták az osztalékjavaslatot. Így biztosítani tudjuk azon beruházások és fejlesztések financiális hátterét, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy élen járjunk a dinamikus ütemben fejlődő elektronikus azonosítási megoldások terén. A részvényesek is bíznak fejlesztési stratégiánkban, amelynek köszönhetően eredményes év elé nézünk. – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések