Magyar Termék Nagydíjat nyert a Nyomda Magyarország Új Alaptörvényének tiszteletére készített különleges alkalmi bélyegblokkjával.

2011. szeptember 1-én a Parlamentben vehette át az Állami Nyomda Nyrt. a Magyar Termék Nagydíjat. A hazai fejlesztésű és gyártású termékek között a Társaság Magyar Posta számára készített világszinten is egyedülálló bélyegblokkja érdemelte ki a megtisztelő címet.

Az Állami Nyomda egy filatéliai különlegességgel köszöntötte a Schmitt Pál köztársasági elnök által 2011. április 25-én aláírt Új Alaptörvényt. A sorszámozott bélyegblokkon a bélyeg síkjából kiemelkedő 23 karátos aranyfóliával nyomtatott Magyar Szent Korona található, amely az ezeréves Magyarországot és a nemzet egységét van hivatva szimbolizálni. Az egyedi nyomdaterméket az Országház kupolacsarnokának Szent István király szobra és a boltívek díszítik, amely keretrajz Köllő Miklós munkája. A bélyegblokkra a „Legyen béke, szabadság és egyetértés!” felirat UV-reagens festékkel került nyomtatásra.

Mindegyik bélyeg egyedi sorszámmal ellátott, de a piros sorszámozású speciális blokk különlegességét ezen felül az adja, hogy a Szent Koronát díszítő ékkövek helyén csiszolt üvegkristályok csillognak. Az új alkotmány tiszteletére készített bélyeg az első olyan bélyeg a világon, ahol különböző méretű és különböző színű csiszolt kristályokat használtak fel a bélyegkészítés során, jelen esetben a koronaékszerek megjelenítésére és díszítésére.

Az elismerés bizonyítja, hogy az Állami Nyomda mind a klasszikus biztonsági nyomdatermékek, mind pedig a legkorszerűbb informatikai és mobilfejlesztéseket igénylő biztonsági adatlogisztikai szolgáltatások terén sikeresen ötvözi az innovációt, a nemzetközi minőséget és a hazai kreativitást.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések