Az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének (PostEurop) tagjai évente bocsátanak ki ugyanabban a témában bélyeget, amivel a tagországok azonos értékeiket mutatják be. Az „EUROPA” bélyeg jelenleg is az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók.

A tagországok 2020-ban a régi postai útvonalak témakört jelenítik meg. A bélyegszépségversenyen a Magyar Posta is részt vesz, a témában kibocsátott, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint 20.000 példányban készült, 2×2 bélyegből álló magyar bélyegkisív egyik bélyegcímletével.

Részletes leírás a versenyre benevezett bélyeget tartalmazó bélyegkisívről az alábbi linken olvasható:

https://eshop.posta.hu/storefront/belyeg/belyeg/europa-2020-regi-postai-utvonalak/prod2020150040011.html

Minden egyes szavazat számít!

Idén is internetes közönségszavazáson dől el, hogy melyik posta Európa bélyege a legszebb. Szavazni az Európai Postaüzemeltetők Egyesületének, a PostEuropnak a honlapján lehet: www.posteurop.org/europa2020, név, e-mail cím, ország megadásával és a bélyeg (Hungary) megjelölésével, az oldal alján a VOTE gombra kattintással. Csak pár perc és néhány kattintás! Egy e-mail címmel egy alkalommal lehet szavazni. A szavazás május 9-től szeptember 9-ig tart.

Köszönjük a szavazatokat és a megosztásokat!

#ANY #belyeg #Europalegszebbbelyege