Az Állami Nyomda Nyrt. „NATO TITKOS” minősítésű tanúsítványt kapott a Honvédelmi Minisztériumtól. Az új, komplex nemzetközi NATO minősítés 5 évre érvényes.

A Társaság már korábban is a NATO hivatalos beszállítója volt. A mostani minősítés szintje magasabb, úgynevezett „NATO TITKOS”. Az Állami Nyomda Nyrt. megfelelt a Magyar Köztársaság és a NATO által támasztott magasabb szakmai, gazdasági és biztonsági követelményeknek, amelyek a Társaságot jogosulttá teszik a NATO szervek és a tagországok által kibocsátott pályázatokon való részvételre. A minősítést a Nemzetbiztonsági Hivatal illetékes szervezete végezte. A biztonsági átvilágítás során vizsgálta az Állami Nyomda telephelyeit, működési rendjét és pénzügyi helyzetét is. A Társaság azon vezetői és szakembergárdája, akik államtitoknak minősülő termékek gyártásával foglalkozhatnak a „B” és „C” típusú nemzetbiztonsági átvilágításon is megfeleltek.

Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója szerint: „A NATO emelt szintű biztonsági minősítésével újabb piacok nyílnak meg az Állami Nyomda számára, ahol a Társaság többek között, ki tudja használni a kártyamegszemélyesítő központjában működő lézergravírozásos megszemélyesítési technológiáját, és okmánybiztonsági fejlesztéseit is. A NATO által is megkövetelt magasabb biztonsági működés megfelelő referenciát nyújt számunkra és nem utolsó sorban Ügyfeleink számára is.”

Az Állami Nyomda gyártási folyamatainak és telephelyeinek biztonságát hazai és nemzetközi tanúsító szervezetek évente ellenőrzik. A Társaság rendelkezik a VISA és MASTERCARD, bankkártya-gyártói és megszemélyesítői engedélyeivel, valamint az ISO 27 001 információvédelmi tanúsítvánnyal is. Az Állami Nyomda piaci súlyát, nemzetközi szakértelmét bizonyítja, hogy az angol PIRA piackutató cég szerint, a Társaság nem csak Magyarország, hanem a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb árbevételű biztonsági nyomdája. Az Állami Nyomda Nyrt. törzsrészvényeit 2005 decembere óta a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik, a Társaság meghatározó tulajdonosai között külföldi és hazai befektetési társaságok, az AEGON Csoport (30,3%), az EG Capital (18,1%), és a Genesis Emerging Markets Opportunities Fund (8,4%) találhatók.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések