A belföldi és az export piacokon is növekvő árbevétellel zárta a 2006. év harmadik negyedévét az Állami Nyomda Nyrt. A társaság nettó árbevétele 10,6 milliárd forint, amely 28%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Kiemelkedően, 1 milliárd Ft-tal növekedett az exportértékesítésből származó árbevétel, amely a bázis időszaknak, több mint négyszerese.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2006. harmadik negyedévi IFRS szerint konszolidált nettó árbevétele 10,6 milliárd Ft, amely 2,3 milliárd Ft-tal (28%-kal) magasabb, mint 2005. év hasonló időszakában. Az export árbevétel 1340 millió Ft, amely 1017 millió Ft-tal haladja meg a 2005. bázis időszaki forgalmat. Az Állami Nyomda stratégiai célországaiba 1216 millió Ft értékben értékesítette termékeit. Jelentős árbevétel növekedést ért el Romániában (+622 millió Ft), Szlovákiában (+151 millió Ft) és Lengyelországban (+126 millió Ft). Az export értékesítés aránya a teljes árbevételben a 2005 harmadik negyedévi 3,9%-ról, 2006 első félévére 12,6%-ra emelkedett.

A konszolidált EBITDA 1242 millió Ft. Az árfolyamveszteség hatását a két időszak összehasonlíthatósága érdekében kiszűrve, a bázis időszaki szinten alakul. A konszolidált üzemi eredmény 805 millió Ft, amely 35 millió Ft-tal kisebb, mint a bázis időszaki eredmény. A kamat, adózás és kisebbségi részesedés figyelembe vétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 669 millió Ft, amely 33 millió Ft-tal kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. Az árfolyamveszteség figyelmen kívül hagyásával korrigált nettó eredmény 729 millió Ft, amely a bázis időszaki profitot kis mértékben meghaladja.

„Az Állami Nyomda csoport pénzügyi eredményei bizonyítják a társaság regionális növekedésre fókuszáló stratégiáját. Célkitűzésünknek megfelelően, dinamikusan növekszik az Állami Nyomda exportárbevétele, amely a harmadik negyedévben a teljes árbevételhez viszonyítva meghaladta a 10%-ot. Az Állami Nyomda teljes árbevételének növekedésében, elsősorban a választási munkák egyszeri tétele, jelentős részben pedig a biztonsági termékek hazai és külföldi értékesítésének emelkedése játszott szerepet.” kommentálta Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója a Társaság harmadik negyedéves Gyorsjelentését.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2006. I-III. negyedéves gyorsjelentése innen letölthető.

További információk:

Zsámboki Gábor kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettes
Telefon: 431 1222

Letöltések