Az Állami Nyomda gyártja a jövőben az izlandi jogosítványt, amely újabb referencia a nemzetközi biztonsági nyomdapiacon.

Az izlandi közbeszerzési hatóság (Ríkiskaup) hivatalosan is kihirdette, hogy az izlandi gépjárművezetői engedély gyártására, megszemélyesítésére és postázására kiírt közbeszerzési tendert az Állami Nyomda Nyrt. és a Security Centre of Iceland (Öryggismiðsöðin hf.) cégek közösen beadott ajánlata nyerte meg. Az elkövetkező hetekben aláírásra kerülő szerződés értéke mintegy 256.800 Euró, amely négy évre szól és opcionálisan kétszer egy évvel meghosszabbítható. A projekt végrehajtásában az Állami Nyomda végzi a gyártást és megszemélyesítést, a Security Center of Iceland – a helyi képviselet ellátása mellett – az országon belüli kipostázást. A teljes körű okmánygyártáson és -megszemélyesítésen kívül a megbízás tárgya az új biztonsági grafika tervezése, valamint opcionálisan az EU direktívák által előírt chipes okmányra történő áttérés.

„Nemzetközi tenderen, multinacionális versenytársakat megelőzve nyerte el a Nyomda az izlandi jogosítvány gyártásának és megszemélyesítésének jogát. A kiválasztás folyamatában nem csak a versenyképes ár, hanem a gyártás fizikai és logikai biztonsági színvonala is szerepet játszott. Büszke vagyok arra, hogy az Állami Nyomda olyan nemzetközi színvonalú okmány-gyártástechnológiával rendelkezik, amellyel nem csak Magyarországon, hanem külföldön is versenyképes.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések