A Nyomda-és Papíripari Szövetség által meghirdetett Best Print Hungary 2018 nyomdaipari szakmai versenyen az idei évben is kiváló eredményeket ért el az ANY Biztonsági Nyomda Csoport.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a „Bélyeg, papíralapú értékpapír vagy egyéb biztonsági kiadvány, biztonsági csomagolóanyag” kategória arany fokozatú díját nyerte el a Magyar Posta részére gyártott Magyar Szentek és Boldogok bélyegkisív kollekciójával. A Magyar Szentek és Boldogok V. bélyegkisív Szent Margit, Szent Kinga és Boldog Jolánta bemutatásával a már korábban kibocsátott alapváltozat mellett aranyfóliával és dombornyomással díszített, sorszámozással ellátott speciális változatban és limitált példányszámú, szintén sorszámozott feketenyomatként is megjelent. A választott ábrázolásmód, továbbá az alkalmazott dombornyomás és aranyfólia-nyomdatechnika erősíti és kiemeli a kisíven szereplő szenteket körülvevő glória ragyogását.

Az ANY ugyanebben a kategóriában bronz fokozatú elismerésben részesült az Ifjúságért 2017: 200 éve született Arany János – bélyegkisív termékért. A négy bélyegképet tartalmazó kisívet a Nyomda 30.000 példányban gyártotta.

A szakmai zsűri a „Különleges kivitelű kiadvány” kategóriában ezüst fokozatú díjjal jutalmazta az ANY saját vízummintáját. Az öntapadós réteggel ellátott, optikai fehérítőmentes biztonsági papírra nyomtatott vízumminta a biztonsági elemek tekintetében jóval meghaladja az ICAO 9303 (MRV) szabvány követelményeit. Számos első szintű biztonsági elemet (hologram, optikailag változó nyomatok, biztonsági riccelés) tartalmaz, melyek vizsgálatához nem szükséges semmilyen eszköz. A második és harmadik szintű biztonsági elemek (pl. fluoreszcens és IR festékkel nyomott grafikák) ellenőrzéséhez saját fejlesztésű kézi eszközeinket ajánljuk.

Az ANY Csoport tagja, a Gyomai Kner Nyomda Zrt. is besöpört két díjat. A „többszínes kartonált könyv” kategória bronz fokozatú díját az Akrilfestés c. könyvért kapta. A Kossuth Kiadó által kiadott könyv összesen 7.500 példányban jelent meg, kétféle kötésben. A versenyen a zsűri különdíját a Gyomai Kner Nyomda a Zsidó Lexikonért kapta. A lexikon egyik érdekessége, hogy az eredeti kiadása 1929-ben jelent meg. 1987-ben megjelent a reprint kiadása, amely az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában került terjesztésre, a magyar piacra alig 150 példány került. A Gyomai Kner Nyomda Zrt. és a Láng Kiadó gondozásában a zsidó újév alkalmából, 2017 szeptemberében jelent meg újból a hiánypótló, hasonmás kiadás. Az újonnan kiadott 500 példányból 60 példány kecskebőr bőrkötéssel, arany fólia nyomással, különleges díszdobozzal készült.