Az Állami Nyomda Nyrt. szerződést kötött az ír Szakképzési és Munkaügyi Hatósággal okmánykártyák szállítására. Az Állami Nyomda az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent, nemzetközi tenderen nyert a három évre meghirdetett pályázaton, amelynek becsült értéke a kiíró szerint, több mint nettó 100 millió Ft (402 228 EUR). Az újabb megrendelés megerősíti a cég legutóbbi gyorsjelentésében napvilágot látott tendenciákat, azaz az export, valamint a biztonsági termékek és kártyák gyártása terén tapasztalt növekedést.

Az Állami Nyomda hazai és külföldi okmánygyártási és megszemélyesítési referenciát felmu-tatva, nemzetközi versenytársakkal szemben nyert tendert Írországban. A Társaság az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága (FÁS- Ireland’s National Training and Employment Authority) számára gyártja a biztonsági elemekkel ellátott Safepass kártyákat. Az ír kormányzati szervezettől a hologrammal és fényképpel ellátott kártyákat azok az építési területeken dolgozó személyek kapják, akik sikeresen végzik el azt a tanfolyamot, amelyen elsajátíthatják a munkavégzéshez szükséges egészségvédelmi és biztonsági alapkövetel-ményeket. A megszemélyesített kártyákat az Osztrák Posta (Österreichische Post AG) szál-lítja Írországba, így a Társaság alvállalkozójával együtt komplex megoldást nyújt.

A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően, dinamikusan növekszik az Állami Nyomda export-árbevétele, amely 2006-ban a teljes árbevételhez viszonyítva meghaladta a 12%-ot úgy, hogy több mint 1,2 milliárd Ft-tal emelkedett a bázis időszakhoz képest. Az elmúlt időszak-ban a Társaság a magyar okmányokon kívül Albániába is gyártott kártyaokmányt. Tiranában a vezetői engedélyek szállítása mellett – alvállalkozóként – az Állami Nyomda befejezte az albán okmánymegszemélyesítő központ bővítését is. A Társaság Magyarországon kívül, Szlovákiába is értékesít európai egészségbiztosítási kártyákat. A szlovák kártyákat meg-személyesítés után kísérőlevéllel együtt borítékolja és szállítja. Az albán, a szlovák és az írországi tender elnyerése is bizonyítja, hogy a Társaság biztonsági kártyaokmányai és meg-személyesítési tevékenysége nemcsak Magyarországon és a környező országokban, hanem Európa más országaiban is versenyképes.

Állami Nyomda Nyrt.

További információk:
Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes Telefon: 4311 222

Letöltések