10%-kal, 8,7 milliárd Ft-ra nőtt az Állami Nyomda 2011 első féléves árbevétele, míg a nettó eredmény mintegy megháromszorozódott, az exportarány elérte a 30%-ot.

Az előrejelzéseknek megfelelően, az Állami Nyomda üzleti tevékenysége 2011 második negyedévében is növekedést mutat. Az év első hat hónapjában a Társaság 8,7 milliárd Ft árbevételt ért el, ami közel 10%-kal nagyobb az előző év azonos időszakánál. A 2010-es országgyűlési választások nyomtatványgyártásra gyakorolt egyszeri hatását nem számolva, minden magas hozzáadott értékű termékszegmens bővült ebben az időszakban. Eredményszinten is erős félévet teljesített a Nyomda: a 452 millió Ft nettó eredmény közel háromszorosa a bázisnak, míg az EBITDA 52%-kal, 878 millió Ft-ra emelkedett. 2011. Q1-2-ben elért 2,5 milliárd Ft-os export már az árbevétel 30%-át adja, köszönhetően a román leányvállalat konszolidációjának, illetve a régióba szállított nagy mennyiségű nemzetközi fizetési standardokon alapuló chipes bankkártyának.

„A kapacitás- és hatékonyságnövelő beruházások, valamint a megkezdett fejlesztések tovább javítják pozícióinkat az iparágban. Az eredményességet nem csak az mutatja, hogy a nettó eredmény közel a háromszorosára nőtt, hanem az is, hogy az EBITDA margin növekszik, ismét 10% fölötti. – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések