A vételár kifizetésével és a román cégbírósági bejegyzéssel lezárult a Nyomda romániai akvizíciója. A Társaság februártól konszolidálja a GPV-t.

A 2010. július 30-án üzletrész adásvételi szerződést írt alá az Állami Nyomda Nyrt. az S.C. GPV Mail Services S.R.L. (továbbiakban GPV) 50%-os üzletrészének megvásárlására. A román versenyhivatal 2010. november végi hozzájárulását követően a román cégbíróság 2011. január 20-án bejegyezte az Állami Nyomda tulajdonszerzését. A Társaság a szerződés értelmében átutalta a DBR Holding S.A.-nak az 1 527 900 EUR vételárat, amellyel az akvizíciós folyamat hivatalosan is lezárult. Az Állami Nyomda februártól átveszi a GPV irányítását, és a kontraktusnak megfelelően konszolidációs körbe vonja.

A négy éve folyamatosan növekvő GPV fő tevékenysége számlalevelek és direkt marketing anyagok nyomtatása, megszemélyesítése és postára adása. Ügyfélportfólióját döntően bankok, pénzügyi szolgáltatók illetve közmű cégek adják, amely partnerkör jól kiegészíti az Állami Nyomda Csoporthoz tartozó kolozsvári Tipo Direct S.R.L. ügyfélkörét. A két vállalat gépparkja, illetve alkalmazott technológiái kompatibilisek, valamint a két termelő üzem elhelyezkedése is ideális az egész román piac lefedésére.

„Szándékaink szerint a két román cégünket egyesítjük, hogy a szinergiákat minél jobban kihasználjuk. Ezzel a lépéssel hatékonyan ki tudjuk aknázni a román piacban rejlő lehetőségeket. Fejlesztési stratégiánk fókuszában már évek óta a regionális szinten eladható termékek kialakítása áll, így ebből a tekintetből is nagyon fontos lépés a romániai piacszerzésünk.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések