A következő hét évben továbbra is az Állami Nyomda által vezetett konzorcium gyártja a legvédettebb hazai okmányokat. A KEK KH-val kötött szerződés értéke 16,5 milliárd forint.

2010. december 6-án a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) és az Állami Nyomda Nyrt. Pénzjegynyomda Zrt-vel közös konzorciuma szerződést kötött a magyarországi „A” és „B” okmányvédelmi kategóriába tartozó biztonsági okmányok és azok tartozékainak változatlan műszaki tartalmú utángyártására. A megállapodás időtartama a szerződéskötéstől számítva 2017. augusztus 31-ig tart. A kontraktus ellenértéke a közel hét éves időszakra mintegy 16 és fél milliárd Ft. A KEK KH-val kötött szerződés többek között a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, a gépjármű törzskönyv, a lakcímkártya és a forgalmi engedély biankó okmánytesteinek gyártására terjed ki.

„Az idén nyáron indult közbeszerzés elnyerése komoly elismerése az Állami Nyomda által garantált magas szintű biztonságnak és szolgáltatásoknak. 1998 óta gyártjuk a különböző okmányokat, és ez idő alatt mintegy 10 milliárd forintot költöttünk a biztonságot növelő fejlesztésekre és beruházásokra, amely eredményeként komplex szolgáltatást nyújtunk az okmányok előállítása során. A most megkötött szerződéssel 2017-ig az Állami Nyomda végzi a hazai, magas biztonsági szintet követelő okmányok gyártását. Ugyanakkor Okmánybiztonsági Laboratóriumunk továbbra is világszínvonalú biztonsági megoldások kutatásán dolgozik, és folytatjuk a fejlesztéseket az EU-s szabványoknak megfelelő, legmodernebb chipes, elektronikus azonosítási szolgáltatásokat nyújtó okmányok terén is.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések