2022 tavaszán Budapest 51 év után újra bélyeg-világkiállításnak adott otthont. A HUNFILEX 2022 elnevezésű világeseményt az idén 100 éves MABÉOSZ szervezte. Hosszas előkészületek után, a rendezvényt sikerült a filatélia magyarországi ünnepévé varázsolni, így a március 31. és április 3. között lebonyolított tárlat méltán hagyott életre szóló emléket a világ minden tájáról érkező bélyeggyűjtőnek.

A programsorozat népszerűsítésére még tavaly áprilisban a Magyar Posta kétcímletű, feláras alkalmi bélyegsort bocsátott ki, amelyen Budapest ikonikus hídja, a Lánchíd látható. A különleges eseményre készült bélyegkülönlegességünket a szakma és az érdeklődők is értékelték, így Zsámboki Gábor, vezérigazgató úr a 95. Bélyegnapon a „2021. év legszebb bélyege” kivitelezői vándordíjat vehette át 2022. április 22-én, pénteken. Ez alkalomból csodaszép bélyegünk mellett, egy munkatársunk, Dr. Novotny Erzsébet, kereskedelmi vezető is kitüntetést kapott, oklevelet vehetett át a bélyeg-világbajnokság támogatásáért.

A HUNFILEX kapcsán napvilágot látott bélyegek mindegyike az ANY gépein készült, melyek között egy igazán exkluzívat is találhatunk. A szövetség ötféle, védelmi elemekkel ellátott, sorszámozott emlékívet és egy emlékívpárt is kiadott az esemény minden egyes napján. Az utolsó, ötödik kiadásra a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 2 x 2 cm-es porcelánlapocskái lettek ráragasztva. A lapocskákon az egyik legismertebb herendi dekoráció a klasszikus zöld, virágrajzolatos Apponyi minta látható. A világritkaságnak számító bélyegek ajándékozási célból mindössze 100 példányban készültek, vásárolni sajnos nem lehet belőlük.