Ezt a bejegyzést stílszerűen kódolva írjuk. Ha valakinek még sem lenne kedve a mobilját használni, akkor lentebb megtalálható az eredeti szöveges változat is. Persze függetlenül attól, hogy ezt a post-ot a mobiltelefonjuk segítségével olvassák, vagy sem, érdemes letölteni a készülékre egy mobilkód-olvasót, mert megítélésünk szerint egyre többet fogja majd használni a jövőben azt a kis programot.

Egyre többet hallunk a mobilkódról, más néven QR-kódról. Mivel a kód egyszerű eszközökkel – ma már szinte az összes mobiltelefonnal – nagyon gyorsan visszafejthető és szinte bármilyen információ kódolható vele, így folyamatosan nő a népszerűsége.
A kód általában egy URL-cím, ahol az adott termékről, szolgáltatásról egy pillanat alatt egy óriásplakátnyinál is többet tudhatunk meg. De rejthetünk bele szöveget vagy névjegykártyát is. Ezáltal a termékazonosításban is kiválóan hasznosítható.
Két típusa közül a PULL az ismertebb: a kódot beszkennelve a júzer egy weboldalra jut, vagy kap egy kódolt címet, esetleg egy szöveget. A másik típus, a PUSH esetében a felhasználó telefonjára érkezik a kód, amely pl. koncertjegyként funkcionál.
Az Állami Nyomda a mobilkódot is felhasználta a termékjelölő biztonsági címke fejlesztése során. Ez a biztonság növelése mellett alkalmas a fogyasztói tudatosság növelésére is. Ez látható a fenti képeken is.