[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=X69D_P8kqP0?fs=1]

Ma kezdődött a világ legrangosabb okmánybiztonsági konferenciája és kiállítása az Intergraf. Az idei barcelonai esemény számunkra több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. Egyfelől abban a szakmai elismerésben van részünk, hogy nemcsak kiállítóként, hanem előadóként is részt veszünk az eseményen, másfelől olyan okmánybiztonsági újdonságokat viszünk a rendezvényre, amelyek világszinten is egyedülálló megoldásokat jelentenek. Éppen ezért, a következő napokban bemutatjuk azt a három fejlesztésünket, ami méltán számíthat a szakma érdeklődésére az október 13-15. közötti kiállításon. Közülük is talán mindenki számára a legérdekesebb a TrueFace nevű képvédelmi megoldásunk.

A TrueFace célja, hogy egy adott kártyaokmányon a fotó eredetisége ellenőrizhető legyen, mivel hamisítás szempontjából az okmányok leggyengébb láncszeme általában az azonosításra szolgáló fénykép. A hamisítók az elmúlt években számtalan módszert dolgoztak ki a fénykép módosítására, manipulálására. Az általunk kifejlesztett védelmi mechanizmus matematikai alapokra épül, amivel igen magas szintű védelmet tudunk kínálni az okmánygyártók számára.
A fényképhamisítási eljárásoknak szóló hadüzenetünk egyszerű elven alapul, de egy igen összetett lejárás eredményeként születik meg. Az alapelv, hogy meg kell tudni akadályozni a fénykép cseréjét, illetve utólagos manipulációját. Ehhez a dokumentum tulajdonosának arcképéről generálunk egy kódot, amely kód látható formában felkerül a kártyára. Okmányellenőrzéskor a speciális ellenőrzőeszköz az adott algoritmus alapján az okmányon lévő fotóról elkészíti a kódot, és azt összeveti az okmány megszemélyesítésekor felkerült kóddal. Amennyiben a küszöbértéknél alacsonyabb a két kód különbsége, úgy a fénykép eredeti.

További részleteket az alábbi videóból tudhat meg!