Többszörfoglalkoztunk itt a blogban azzal, hogy az NFC technológia, illetve amobiltelefonok, hogyan válthatjákfel a különböző jegyeket. A franciák élenjárnak a mobiljegy megoldások kialakításában és fejlesztésében, amelyreújabb bizonyítékot szolgáltat az egyik legnagyobb francia mobilszolgáltató és acaen-i stadion együttműködése.
A 2010-ben az francia első osztályba feljutottCaen az Orange-zsal közösen érintés nélküli mobiljegy projektet indított. Aprojekt célja, hogy a Stade Malherbe Caen, azaz az észak-franci város stadionjakomplett e-élményt nyújtson a szurkolóknak. Ennek érdekében az Orange helyifejlesztőcsapata kidolgozta az ún. M-Stadium projektet, amely az érintésnélküli technológiára építve a stadionba látogatóknak a mobil jegy kényelmén ésbiztonságán túl az interaktív tag-ben rejlő lehetőségeket is igyekszikkihasználni mind a stadionban, mind annak környékén.

Az M-Stadium annak a tizenkét projektnek azegyike, amelyet a francia kormány 2010-ben kiválasztott, és támogatott azzal acéllal, hogy a helyi szinten minél több, a kontaktus nélküli technológiáraépülő kezdeményezés valósuljon meg. E közé az egy tucat projekt közé tartozikmég pl. a szeptember 24-én, a Stade de France-ban megtartott RobertHossein-féle „Excalibur” show is.

A próbaidőszak szeptember 21-én, a Lyon ellenirangadóval indult el. Húsz, bérlettel rendelkező önkéntes kapott egy-egyNFC-képes telefont, amelyre feltöltötték érvényes bérletüket. A belépéskor atelefont csak el kellett húzniuk a terminál felett, amely egy pillanat alattregisztrálta a belépést, ellenőrizte a jegy érvényességét, illetve engedélyeztea belépést az adott szurkolónak. A stadionban elhelyezett tag-ek leolvasásávala tesztelők további plusz információkat kaptak a mobiljukra, úgy, mint azaktuális összeállítások és hírek, vagy a mérkőzéshez kapcsolódó egyébinformációk. A lehetőségek azonban természetesen nem állnak meg itt. Az Orangeígérete szerint a fejlesztés további fázisában olyan interaktív anyagok iselérhetők lesznek a smartposztereken keresztül, mint a meccs utáni exkluzívtartalmak (összefoglalók, interjúk stb.), de a tag-eken keresztül kuponokhoz ishozzájuthatnak a felhasználók, illetve játékokban, versenyekben vehetnek részt.
Az első tesztnap visszajelzései alapján nagysikere volt a résztvevők körében a mobiljegynek, amihez valószínűleg az ishozzájárult, hogy a Caen Nivet góljával 1:0-ra verte az évek óta BL résztvevőkLyon-t.

https://videa.hu/flvplayer.swf?v=3JXwoVF4SbquBME7
szólj hozzá: C1-0L