Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 8%-kal, ezen belül az export 31%-kal, a nettó eredmény 27%-kal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az ANY Biztonsági Nyomda első kilenc havi konszolidált árbevétele 13,6 milliárd Ft volt, amely 8%-kal magasabb a tavalyi időszakhoz képest. A növekedést a stratégiai termékek, a biztonsági megoldások, a kártyák és a nyomtatványok gyártása, megszemélyesítése biztosították. A stratégiai célkitűzéseknek megfelelően a külpiaci értékesítés tovább nőtt. Az export 31%-os növekedéssel, 4,1 milliárd Ft-ot ért el, amely 30%-a a teljes árbevételnek. Tovább javult a társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 11%-kal, az üzemi eredmény 26%-kal nőtt, a nettó eredmény 567 millió Ft volt, amely 27%-kal magasabb a tavalyi év hasonló időszakához képest.  

„A hazai és az export piacokon elért javuló eredményeket korábbi okmánybiztonsági fejlesztéseink és kapacitásbővítő beruházásaink biztosították. A jövőben újabb fejlesztésekkel biztosítjuk a stabil növekedést, de emellett szigorú költséggazdálkodásra is szükség van. Ezért az okmánybiztonsági- és mobilfejlesztéseket a piaci igények szerint végezzük, ezáltal biztosítjuk a források hatékony felhasználását, ami viszont kedvezően hathat a Társaság jövedelmezőségére is.” – kommentálta a társaság jelentését Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója. 

 

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

korábbi nevén Állami Nyomda